lauantai 9. lokakuuta 2010

Kaulahuivi ja norjalaismyssy

Joskus viime talvena löysin neljä Novitan Puro lankaa puoleen hintaan. Näitä aarteitani olen säästänyt, kun kuvittelin näiden jotain suurta ja ihmeellistä olevan. Onhan lanka 100% villaa, ja kiva tätä oli kutoa, mutta.. Väri oli tundra, varmaan sitten kaikkein rumin, ainakaan en tähän erikoisemmin ihastunut. Ensinäkin langan värit eivät sopineet lainkaan yhteen, sisimpinä väreinä kun paljastui vielä vaaleansininen ja -punainen, joita ei tietenkään näkynyt päältäpäin. Toiseksi langassa ei toistunut värit, vaan joka kohta oli yhteen kertaan. Kolmanneksi langoissa oli eri pituiset pätkät aina yhtä väriä, joten neljänneksi lankakerät eivät olleet samanlaisia, sillä kerät myös alkoivat ja loppuivat eri väreihin.


Nooo kaulahuivissa tämä nyt ei niin mahdottomasti haittaa, vaikka olisihan se kiva, jos lopputulos olisi ollut kauniimpi, myssyyn sitten jo tulikin loppuun tyhmä sininen alue.. Kaulahuiviin kului vajaa kolme 50g kerää ja myssyyn hieman reilu yksi kerä. Kaulahuivi taisi tulla kahdessa päivässä ja myssy vuorokaudessa.


Jotenkin mielestäni yksinkertainen on kaunista, eikä pienen tytön kaulahuivi vaadi kummallisuuksia, varsinkaan väriä vaihtavalla langalla tehtynä, joten ihan on ainaoikein neuletta 38 silmukalla, kutosen puikoilla. Norjalaismyssy on 0,5-vuotiaan ohjeella, vitosen pyöröillä. Lopputulos oli melkoisen hyvä omaan päähän, eli seuraava koko taitaisi olla aikuiselle passeli. Huovutin lakin 40 asteessa, normaalilla pesuohjelmalla, mutta poistin ennen loppulinkouksia. Venyttämällä lopputulos sopii 1,5-vuotiaan päähän. Huovutettuna pitänee paremmin tuultakin. Nauhat tällä kertaa palmikoin kolminkertaisesta langasta, ennen huovutusta.

ennen huovutusta

kuin myös

lopputulos


Ei kommentteja: