maanantai 11. lokakuuta 2010

Hello Kittyjä nukelle ja tunika

Pari viikkoa sitten ostin flannellisen yöpaidan ja -housut, olivat kokoa 170cm, eli ainoana tarkoituksena uusiokäyttö. Yhteensä maksoivat 4e. Millään en meinannut keksiä, mitä flanellista tekisin, ainoastaan tuli talouspaperia korvaavat laput (meillä ei käytetä tavallista talouspaperia).


Lappuja en ole vielä tehnyt, mutta yksi päivä huomasin, että housun puntti on melkein valmis hame nukelle. Leikkasin puntin sopivan kokoiseksi, pujotin lahkeen taitokseen kuminauhan, ja ompelin hameen helman, ehkä melko yksinkertaista..Sattui olemaan vielä tuollainen satiininauha puntissa, ja kivasti tuli nyt vyötärölle.

Tarvitsihan nuke toki myös yläosan, joten Ottobrepinoa selaamaan. Paita on keskosen kietaisupaita kokoa 40cm, lehdestä 6/07. Kiinnitykseksi laitoin Prym nepit, ainakin hieman rusettinauhoja helpommat pienten leikeissä.


Eilen mieheni ilmoitti yllättäen tulevansa 10 minuutin päästä kotiin ja sitten lähdetään ristiäisrääppiäisiin. Mitään tytölle sopivaa lahjaa ei löytynyt varastosta, joten pikapikaa tekemään.

Johonkin oli tietysti kadonnut kaikki pienten mekkojen kaavat, ja teinkin sitte samalla kaavalla, kuin pari päivää sitten unipussin.  Samaisella kaavalla olen tytöllemmekin tehnyt valtavasti tunikoita. Kiva kaava ja tosi pitkäikäisiä mekkoja / tunikoita. Tytöllämme sattuu olemaan samasta kankaasta ja resoristakin tehty versio. Kangas Virosta Abakhan Fabricsista. Niin ei tämä ihan kymmenessä minuutissa sentään valmistunut, mutta ei kovin kauaa kestänyt kuitenkaan, oikaisin vielä kauluksessakin ja pelkästään saumuroin resorin.


Olen niin hurahtanut noihin koristeompeleisiin, taas tuli molempiin helmoihin, samoin tyttömme aikaisempaankin mekkoon, vaikken muistanut mainita. Nämä kun ovat kohtuu leveitä ompeleita, niin helmoista saa kauniimpia, eivätkä niin krymppää. Tämän tunikan helmakin näytti kyllä luonnossa kauniimmalta.

Ei kommentteja: