torstai 23. syyskuuta 2010

Perus trikoopaita

Olen tehnyt muutamia collegepaitoja, mutta jostain syystä meillä on sisällä niin lämmin, etten voi kuvitellakkaan vielä pukevani niitä poikasen päälle. Trikoopaidat tai lyhythihaiset ovat siis meillä päivittäisessä käytössä ja trikoopaita-osasto kaipasi vähän täydennystä. Tämä raitatrikoo on oikein tositosi ohutta ja en tiedä mahtaako olla kovinkaan kestävää käytössä...joskus eurokankaan palalaarista olen tämän bongannut, onneksi pala ei ole kovin suuri. Tein nyt kuitenkin yhden kokeilupaidan ja jos tuntuu kestävän pesuissa ja käytössä, niin vielä palasta saa ainakin pari paitaa tehtyä.

Kankaan ohuudesta johtuen en myöskään viitsinyt applikoida tähän mitään, vaikka raitakankaan raita-applikointi juttu olisikin vähän houkutellut...mutta jotain piristystä kuitenkin kaipasi, joten silitin pienen kuvan kiinni.

Kaava vanha tuttu Ottobre 3/2007-lehdestä koko 86cm. Vaikka poikamme oli edellisellä neuvolakäynnillä 83 cm niin pidensin helmaa n. 10 senttiä ja hihoja varmaan 6-7 cm. Edellinen raitapaita, jonka tein samalla kaavalla tuntui aluksi ihan toimivalta, mutta käytössä huomasi, että hihat olivat liian lyhyet ja helmakin vähän nafti.
Silityskuva Tallinnasta.

Ei kommentteja: