sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Muumipeikko- ja toinen huppumekkko

Tähän aikaisemman huppumekon kaavaan ihastuin kovasti, istuu kivasti, eikä tarvitse pilata mekkoa sillä kaula-aukon ryppyyntymisellä. Pituutta olen lisäillyt helmaan ja hihaan, oikeastaan huppuakin hieman muokkaillut, mutta kiva on siis alkuperäinenkin kaava.

Aplikointia on pitänyt kokeilla pitkään, jotain pientä olen tehnytkin, mutten juuri tällaisille joustaville kankaille kuitenkaan. Ajattelin Muumin olevan helppo kuva, kun pelkkää valkoista. Kuva on jostain lasten muumi luukkukirjasta. Meillä on myös suunnaton muumi-innostus, jota eilinen Muumimaailmareissu mitenkään laannuttanut, varsinkin kun Yle näyttää taas kaikki muumit arkiaamuisin..

Mekon kangas on yhden varastojen loppuja, tai mitä lie, myyneen kaupan loppuunmyynnistä, 2e metri. Laadukkaan tuntuista ohuehkoa collegea, läpi värjättyä, muttei niin kivan näköistä, varsinkaan yksinään. Sopii siis harjoitteluun. Muumi taas on kangasaarteeni, muistaakseni älyttömän halmaa, joltain reissulta Viroon. Toinen puoli on osaksi tekokuituisen tuntuista kamalaa collegea, mutta toinen ihanan tuntuista harjattua pehmeää ja pörheää kangasta. Samasta kankaasta olen tehnyt pikkuvaippojakin, tuohon kun jää näpsykin kiinni.

Siskoltani olen saanut kaksipuolista kovikekangasta, vai liimakangasta, juu sillä varmaan on parempikin nimi, tämä kuitenkin oli suunnaton apu. Irti revittävää kovikekangastakin sain Lallatilaalta, mutta senhän olen sijoittanut johonkin mystiseen paikkaan. Tavallista koviketta käytin, enkä ymmärrä mitä vikaa siinä on..

Yllättävän helppoa touhua oli, sormet ja silmät eivät kyllä juuri onnistuneet, mutta harjoituskappaleeksi ihan ok, ja taatusti käyttöön tulee, eli on jo päiväunilla! En sitten tajunnu ottaa lähikuvaa, hyvä noiden sormien ja silmien kannalta, mutta klikkaamalla taitaa kuva suureta. Ehkäpä, laitan vielä suuremman kuvankin, mutta nyt mekko on siis päiväunilla..


Tästä mallista tosiaan tykkään. Eilen illalla hurautin tällaisen sinisen, ohuesta, kamalan joustavasta joustofroteesta. Kangas on vaippatarkoitukseen aikoinani Virosta hankkimaani, mutta tästä tulee aivan liian löysiä vaippoja. Mekkoon tuntui sopivan, joskus näistä housujakin olen tehnyt ja jatkossa varmaan lisää vaatteita, väreissä meinaan löytyy monenmoista.
Enää ei oikein voi tyttöä pistää pihalle sisävaatteissa, pitää siis tyytyä näihin salamalla otettuihin sisäkuviin, ensi viikolla pitäisi kyllä lämmetä..

1 kommentti:

Täti A kirjoitti...

Superkivat mekot, luulin muumimerkkiä kaupasta ostetuksi, todella hyvin tehty.