torstai 2. syyskuuta 2010

Afrikka-norsu ja Api-hevonen

Pitkä lanka blogin ihanista pehmoeläimistä innostuneena lainasin saman Karin Neuschützin kirjan Ompele pehmoeläimiä. Kirjassa on 25 toistaan ihanampaa elaintä, hyvät ohjeet ja helposti sivuilta jäljennettävät kaavat.

Minunkin piti heti ensimmäisenä tehdä norsu ja jostain aivan ihanasta kuviollisesta kankaasta, mitään aivan ihanaa kangasta en tunnu omistavan, joten jouduin tyytymään harmaaseen villakankaaseen. Norsun tekeminen oli melkoisen yksinkertaista, mutta jestas sitä täytteen määrää! Ensin kuvittelin täyttäväni norsun vanhan tyynyn sisuksilla, mutta yhteen norsuun olisi mennyt lähemmäs puolet tyynystä, oikeasti! Tungin sitten saumurin roskia ja muuta kangassilppua  suurempiin kohtiin ja tuota vanua vain pienempiin kohtiin ja viimeiseksi ennen aukon kiinni ompelua.

Hankaluutta tuotti kaikkien pienempien kohtien, varsinkin kärsän riittävän kovaksi täyttäminen, ja kun sitä täytettä loppujen lopuksi oli melkoisesti, olisi tuo villakangas mielellään ratkeillut saumoista, kerran saumurilla paikkailinkin, ja valmista yhdestä kohtaa käsin. Silmät tein puuvillalangasta.
Hirmu tykätty tuli norsusta, ja kumpikin sitä jatkuvasti olis tarvinnut. Poika saikin valita, minkä eläimen teemme seuraavaksi ja iltamyöhään tein vielä hevosen. Hepan kangas on lakanakankaana ostettua puuvillakangasta Eurokankaasta, täyte samaa kuin norsulla ja tekeminen yhtä yksinkertaista. Korvat olivat kyllä siinä rajoilla, saiko niitä enää saumuroinnin jälkeen käännettyä oikein päin. Harjan ja hännän tein jostain, mistä lie langasta.Juu hepalla harittaa jalat, ainakin yksi jalka oli ehtinyt juuri suuhun, siksi tuon näköinen ja turpakin näyttää lähinnä hirven vastaavalta.. Kivoja kyllä tuli, etenkin lasten mielestä. Norsu on molempien mielestä ehdoton ykkönen, mutta poika otti hepan unikaverikseen, vaikkei ikinä semmosia käytäkkään, nimet keksi eläimille myös ihan itse. Näitä ilmeisesti tulee vielä lisää..

2 kommenttia:

Pauliina kirjoitti...

Ihanat! Norsu on ihan huippu!

Täti A kirjoitti...

Api-hevosen perusteella odotan apinan valmistumista, vaikka taitaakin apina olla enemmän Lallatilaan heiniä. Hienot eläimet.