keskiviikko 11. elokuuta 2010

Jäätelöitä

Terveellisiä jäätelöitä muksuille! Idea varastettu Suuresta käsityölehdestä, muistaakseni tältä tai viime vuodelta. Lehdessä oli muistaakseni huovasta tehdyt puikot, kuten itsekkin tein.


Lehteä taikka kaavaa, ohjeesta puhumattakaan ei ollut, joten muistikuvan ja soveltamisen avulla. Ensin leikkelin huovasta jäätelön muotoiset palat, (pienein oli ensimmäinen yritelmä) jotka saumuroin yhteen, paitsi alhaalta, sitten leikkasin vaahtomuovista sinnepäin kokoisen palan ja tungin jäätelön sisälle. Seuraavaksi leikkelin tikulle koloa, perään kaksikomponenttiliimaa ja tikku. Viimeiseksi ompelin käsin alaosan kiinni.


Kahta askarteluhuopaa omistan, joten punaisia ja puna-vihreitä syntyi. Alapuolen parhaaksi kiinnitystavaksi osoittautui tuollainen rypyttäminen, nelinkertaisella langalla ensin harsein, jonka jälkeen vedin molemmista päistä.


Vielä yhden vaippapussinkin olen tässä tehnyt, viimeinen tällä erää ja kaikkein suurin (, sekä rumin). Kelvannee omaan käyttöön. Piti vielä aikaisemmin kehua, että näistä ei kyllä kosteus tule läpi, vaikka paloista olen ne tehnytkin!

3 kommenttia:

Pauliina kirjoitti...

Wau, mitkä jäätelöt! Olin jo unohtanut, että noita piti tehdä... mulla ei kyllä taida olla mitään huopia...

Hatatuu kirjoitti...

Kiitti. Ei nuo mitään huopaa tarvitse, mietein että pul-kangaskin voisi olla hyvä, mutta sitä on kyllä hankalampi, varsinkin käsin, ommella. Ei taitaisi huovutettu villapaitakaan olla paha.. Meillä olis ylijäämä vaahtomuovia..

Täti A kirjoitti...

Ihan tässä rupes jätskiä tekemään mieli.