lauantai 12. kesäkuuta 2010

Paita itselle ja reunan huolittelua trikookaitaleella

Huhuu, hengissä ollaan vaikkei blogipäivityksiä ole minun osaltani tullutkaan. Syynä hiljaiseloon on ollut poikamme 1-vuotis synttärit ja muutama kiva kesäpäivä.
Tänään kuitenkin istahdin pitkästä aikaa koneen ääreen ja ompelin itselleni hihattoman paidan. Kaava on omasta vanhasta paidasta, samalla kaavalla olen tehnyt aiemmin pitkähihaisia.

Tässä tekeleessä halusin kokeilla reunan huolittelua trikookaitaleella ilman saumuria. Miksiköhän tuota nyt oikeaoppisesti kutsuisi...? Kuitenkin siis niin, että trikookaitaleen oikea puoli tulee esim kaula-aukon oikeaa puolta vasten ja ensin kaitale ommellaan kiinni, sitten käännetään kaksinkerroin ja ommellaan kaksoisneulalla siistiksi. Tai, siistihän tästä kuuluisi tulla, vaan ei meikäläisellä oikein onnistunut. Tyytyväisempi olen ollut saumurilla surautettuihin kaula-aukkoihin ja hihansuihin.

Paitaa voisi toki vielä parannella ja leikata kaula-aukosta huolittelu pois, mutta saattaa olla, että jää tekemättä ja paita saa jäädä kotipaidaksi. Tein paidasta aika pitkän mallisen, se onkin ainut asia mistä tästä paidatsa tykkään :) No joo, kangas on kyllä kanssa ihan jees...


Lähikuvaa huolittelusta, tässä se näyttää vielä ihan ok:lta (toki aika vinoon tuo ommel menee), mutta kaula-aukko menikin enempi pilalle.

Ei kommentteja: