torstai 24. kesäkuuta 2010

Huppari ja huovutettu kassi

Pitkään olen halunnut tehdä pojalle tällaisen vetoketjuhupullisen hupparin, vihdoin sain aikaiseksi. Kaava on Ottobren numerosta 4/09. Kangas jälleen Virosta Abakhan Fabricsista, palalaarin halpis löytöjä. Toivoin hupusta tulevan kivemman, ajattelin tehdä seuraavaksi samanlaisen ohuena vetoketjutakkina, mutta taitaa huppuvetoketjuilut jäädä tähän, toisaalta poika kyllä tykkäsi..Poseerauskohteet ovat jälleen tarkoin valittuja, uuden teltan vieressä.


Lauantaina olimme viisikymppisissä. Minulla oli mukanani villaveska ja tyttöni sai vanhemmiltani käsilaukun, josta oli aivan haltioissaan. Seuraavana yönä keksein tehdä tytölle samanlaisen kuin minullakin on, hieman juhlallisemman ja eikä niin lelun näköisen kuin aimpi.

Sunnuntaina pääsin valitsemaan lankaa, Virosta ostettua hahtuvaa jälleen. Alunperin ohje, jolla oman kassini tein on joltain ulkomaiselta sivulta. Alkuperäistä sivua en millään löytänyt, muistan vaan että siellä oli juuri tällainen värikäs kassi. Tämän tein nyt ulkomuistista ja omaa kassia vilkuillen.

Aluksi kudoin pohjan aina oikein silmukoilla, taisi olla noin 35 silmukkaa ja saman verran kerroksia. Poimein silmukat pohjakappaleen jokaiselta reunalta, noin 100 silmukkaa. Näillä kudoin noin 70 kerrosta. Kahva on i-cordia, tein viidellä silmukalla.

Lopputulos oli ensin pesukoneessa 40 asteen normaalissa pesussa, vielä en ollut lopputulokseen tyytyväinen. Seuraavaksi laitoin 60 asteen vaippapyykin joukkoon, mutta puolessa välissä huomasin, että neiti oli vääntänyt pesukoneen 90 asteeseen. Lopputulos oli näiden pesujen jälkeen erinomainen, vieläkin olisi saanut huopua, liikaa ainakaan ei huopunut. Toisaalta sileämpään lopputulokseen olisi auttanut isommat puikot, mutta kutosta suuremmilla en tykkä kutoa..

Aikaa kului sunnuntai illasta keskiviikkoon, tiistaina valmistui kassi, keskiviikkopäivällä kahvat ja illalla neljän tunnin pesukoneilu ja kahvojen kiinnitys. Ennen pesuja kassi oli suunnilleen kaksinkertainen, joten melkoisesti huopuu koneessa, mutta lopputulos onkin melkoisen huopamainen.


Käyttäjäkuva on onneton sisäkuva, katsotaan jos tämän muuttaisi..

 
Vanhoja tekeleitä en pahemmin kuvaile, mutta tässä tämä oma kassini vieressä. Haalealta näyttää tämäkin kuva, värit ovat todellisuudessa kirkkaammat.

Ei kommentteja: