lauantai 24. huhtikuuta 2010

Salamahousut ilman salamaa (ja salamalla)

Lupasin pojalleni housut, joihin laitetaan Salama-auton silityskuva. Poika sai itse valita sammarilaatikosta kankaan, ja valitsi sammaleen vihreän. Housuihin oli siis tarkoitus tulla se mummun ostama salaman kuva, mutta salama on kaahannut hukkaan tai remonttilaatikkoon, myöhemmin sitten..

Kaava on Ottore design lehden numerosta 4/09, nimeltään olivat jotkin puuvillahousut. Kangas on pienivakoista sammarikangasta, virosta viimereissulla hankkimaani. Mielikuva olisi, että kangas olisi ollut 4e metri, ei tosin ollut kovin leveä pätkä. Kalliit housuista teki kaksoisneulat, tuhosin niitä nimittäin kaksi kappaletta ja jouduin puntit tekemään vielä tavallisella neulalla. Omaa tyhmyyttäni kyllä, ensimmäinen katkesi paksussa kohtaa ja toinen oli tarkoitettu ohuemmalle kankaalle. Vetoketju on tuosta melkoiseksi kasvaneesta varastostani, tällaisia lyhyitä, vaaleita, täysin samanlaisia vetoketjuja jäi nyt jäljelle enää 74kpl, mutta ei huolta, saan kuulemma niitä tarvittaessa lisää..

Vanhenemiseni kunniaksi, Lallatilaan ideasta, sain vanhemmiltani Ottobre tilauksen lisäksi Prym neppisetin, mikä sisälsi pihdit, näihin housuihin tuli nepit tuosta lahjasta. Ensimmäisen nepin laitoin varmuuden vuoksi taskuun, ja tietysti kämmäsin sen väärillä leuoilla. Hienosit toimi pihdit ja nepit, kun niitä opein käyttämään, ohje oli mielestäni kyllä melko surkea. Metallineppejä tulee kyllä käytettyä jatkossa, sillä Lallatilaalta sain vielä lisää rengasneppejä.

Aikaa kului kaavojen piirtämisestä melkein viikko, kun on keittiökalusteet ja maalaus vieneet suurimman osan liikenevästä  ajasta. Housuista tuli muuten valtavat, tein ne 110cm ohjeella, poika on ainakin 104cm, mutta jouduin puntteja kääntämään piiloon yli kymmenen senttiä (siksi tikkaus noin korkealla). Vyötärö on myös niin reilu ettei näitä ilman vyötä voi käyttää (ja vyöthän ovat hukassa ja nämä ovat kuulemma pojan lempihousut, lähti kuitenkin pienen keskustelun tuloksena mummulaan ilman näitä pöksyjä).


Eteen olisi ohjeen mukaan tullut reisitaskut taskun kansineen, mutta jätin ne pois, jotta sain siistimmät farkut.


Ihan näin vaaleat housut eivät mielestäni ole, mutta tuollaiset hillityn väriset kuitenkin, ainakin jos ei tikkauksia huomioi..

26.7.2010
Muutama kuukausi meni, että salaman sain silitettyä, mutta eipä tämän kesän helteillä housuja ole käytettykään.  Poika valitsi itse merkin paikan, itse en olisi polveen laittanut, kun näyttää ihan polvipaikalta..


2 kommenttia:

Keppiheppa kirjoitti...

Kiva tämä bloginne, jonka löysin Googlettamalla Prymin pihtien käyttöohjeita. Olen itse tapellut niiden kanssa tämän illan ja päätin lähteä etsimään parempia ohjeita netin kautta kuin mitä paketin kuvat antaa kertoa. Lohdullista tietää, että toisillakaan ei ole heti sujunut :)

Hatatuu kirjoitti...

Kiitoksia! Toivottavasti onnistut. Ei ne hankaluudet tuohon edes loppuneet, vyötärön neppi irtosi vielä vähäisessä käytössä, mutta taisi olla enemmän minussa ja kankaassa vikaa.