perjantai 5. maaliskuuta 2010

Toiset polvarit

Elämäni ensimmäiset polvisukat valmistui 1,5 kuukautta sitten. Näitä sukkia olen kutonut siitä asti, ei vaan edennyt millään. Neljä piiitkää sukkaa yhtäpäätä vaan oli liikaa, joten täytyihän siinä välissä kutoa kaikenlaista muuta.

Nämä sukat eivät ole itselleni, vaan kiitokseksi mieheni työkaverille, joka on antanut pojallemme säkeittäin vaatteita. Ongelmana on nyt kuminauhojen pituus, liian löysät sukat kun eivät pysy jalassa, mutta kiva olis kun verikin pääsisi jaloissa kiertämään. Omien sukkien kuminauhat löystyivät alussa, joten niitä olen joutunut kahdesti vielä kiristämäänkin. Hieman olisi sääli, jos sukat jäisivät kuminauhojen takia käyttämättä.. Kuminauhat vielä puuttuvat, mutta melko leveää Inka kuminauhaa noihin pujotan.

Sukat olivat tämän naisen oma toive, ja hän on itse ostanut toivomansa väriset langat. Molemmat värit ovat Novitan Nallea, ruskea tavallista ja luonnonvalkoinen uutta aloeveraa. Ihan en ymmärrä miksi Novita on taas muuttanut langan vahvuutta, oli niiin paljon ohuempaa kuin tuo puoli vuotta sitten ostamani. (En tietenkään ymmärrä kerän koon pienenemstäkään.)

Ohjeen voin väittää jo olevan oma, viimeksi otin kavennusvinkkiä Suuren Käsityölehden ohjeesta, mutta enää ei ole ohjeesta noudatettu oikeastaan juuri mitään, silmukkamäärä on sama ja joka kahdeksannella kerroksella kavensin, kuten ohjeessa, mutta lisäkavennuksiakin tein..Okei tästä pääsee aikaisempia polvisukkia katsomaan, vaikka niiden kuva onkin melkoisen kamala..

Ei kommentteja: