maanantai 1. helmikuuta 2010

Hyrrelle paita ja tytölle tunika

Nyt olen saanut mukavasti ommella, keskeneräisten ja paikattavien korikin on mukavasti tyhjentynyt, enää puolillaan.. Oikeastaan kyllä kori odotti uutta konetta ja inspiraatiota. Poikamme on ollut suuri Puuha.pete fani jo 1,5 vuotta. Suunnilleen vuosi sitten tein hänelle hyrrepaidan. Paita on jäänyt pieneksi, mutta Hyrren kuva melkoisen hyvässä kunnossa, joten ratkoin kuvan irti ja tein Hyrrelle uuden paidan.

Hyrren kuva on jollain liukkaalla, paksuhkolla tekokuituisella kankaalla (kankaan valinnassa aikanaan ratkaisi ainoastaan väri). Tulostin netistä Hyrren kuvan värityskuvana, sopivan kokoiseksi muokattuna, piirsin kuvan läpi jollekkin ohuelle ja huokoiselle kankaalle, muistaakseni kertakäyttölakanalle, josta taas sain mustekynällä läpi piirtämällä ääriviivat oranssille kankaalle, melko vaikeaselkoista ja hankalaa. Seuraavaksi tikasin Hyrren viivat tiheällä siksakilla. Mitään kovikekankaita en ymmärtänyt käyttää, mikä hieman näkyy lopputuloksessa.

Hyrren uusi paita on raglanhihainen perus trikoopaita uusimmasta Ottobresta 1/1010. Trikoo on paksuhkoa trikoota omista varastoista, ja resori Myllymuksuilta.

 
Tyttömme käyttää enemmän mekkoja ja tunikoita, kun bodyja, tunikoita mahtuu vielä muutama laatikkoon, joten tein taas yhden lempikaavallani, seuraavaankin valitsin samalla kankaan.. Erityisesti tässä tunikassa pidän taitettavista hihansuun resorista, ovat näin melko pitkäikäisiä. Olkapäillä kappaleet menevät lomittain, joten näitä on myös helppo pukeaa.


Kangas on vihreää joustofroteeta varastostani, resori samoin. Kaava muistaakseni Ottobresta 6/2008, mutta varmistan ja muokkaan jos muistin väärin. Kivoja ja nopeita ompeluksia.
 
 

2 kommenttia:

Pauliina kirjoitti...

Nyt hommasin ittelleni google-tilin, jotenka musta tulee teijän vakiokommentaattori :) Käyn täällä kuitenkin monta kertaa päivässä :)

Aivan mahtava kuva tuo tyttö ja kissa!

-Pauliina

hatatuu kirjoitti...

Vautsi vau, tervetuloa vierailuille. Mahtava tyttö, joten joskus jotenkin minäkin onnistun kuvauksissa.