perjantai 13. helmikuuta 2015

Laiskan bloggaajan sillisalaatti

Päivitykseni ovat nykyään näitä kerralla kaikki, näperrystyylistä riippumatta. Tällä kertaa on erilaisia mekkoja, applikoinnilla ja napeilla, nappilistapaitaa ja jämälankapolvarit


Kettumekon kaava on jotain sieltä ja toista täältä ja kuitenkin kaavoja noudattamatta leikelty, suoraan omalle tytölle sopivaksi. Ketun bongasin uusimmasta 2/2015 Suuresta käsityölehdestä ja nauha Karnaluksista.

Abakhan Fabricsista löysin huonolaatuiselta vaikuttavaa luistelutrikoota, tiesin miten tyttöni siihen tulee ihastumaan, joten ostettava oli. Oikeassa oli ja mekkokaavankin valitsi tyttö itse. Näitä Ottobren 4/13 mekkoja kun tein aikaisemminkin.

Olen löytänyt Ebayn, oikeastaan jo jouluksi sieltä muutamia juttuja tilailin, mutta nyt olen oivaltanut nappivalikoiman. Niin ihania ja hintakin hieman eri kuin kotimaassa.

Tämäkin mekko on jotain muokattua paljon pienempää kaavaa hieman apuna käyttäen leikelty. Sammarikangas muistaakseni Kontista.


Toinen oivallukseni on ollut omien lapsien työllistäminen. Melkoisella hartaudella 6-vuotias jaksaa nappeja ommella, varsinkin kun sai valita napit ja napin paikat. No, jo riittää piti ilmoittaa, sillä toiselle puolelle olisi muuten tulluttoinen perhosjono tai kukkia tai varmaan vaikka mitä. Eipä hätää, seuraava mekko on jo nappeja vaille valmiina.


Isovelikin saatiin innostumaan nappien ompelusta. Hänelle tein Ottobren 1/2012 kaavalla nappilistaosuuden, muun paitaa sitten muokkailin viimeksi käyttämästäni huparista.


Ihan kiva tämäkin, jokseenkin huonon sain tuosta kanttauksen lopetuksesta, poika on tainnut saada napin merkitsemääni kohtaan, mutta jotain siinä olen kämmännyt itse. Kangas Porin Kangasapajasta, vuosien takaa.


Vielä ne villasukat. 7 Veljestä ja pikkukeräsiä, paitsi varsi Jussilankaa suoraan uudelta kerältä. Sukan ohje Novitan sivuilta.  Palmikkoa en jatkanut takana, kuten ohjeessa, tai oikeastaan joustinpalmikkoresori ja pohjekavennukset ovat ainoat ja ainoastan lähes ohjeen mukaan, mutta ne pohjekavennukset tekivät sukasta tosi hyvin istuvat, suosittelen.


Aivan identtisiä näistä en tehnyt. Jotkin kerät olivat niin pieniä, etten viitsinyt niitä kahdelle kerälle jakaa, vaan tein sitten saman tyylisillä väreillä. Kantapään seutu tuli kanssa eri väreillä, kun en neuvolan odotushuoneessa vaan kehdannut noita suurempia keriä jakaa kahtia. On tuo magic loop tekniikka vaan yli veto, ei tulisi sukkapuikoilla samanlaisia tehtyä!

Ei kommentteja: