perjantai 23. elokuuta 2013

vihdoin tilkut hyötykäyttöön ja apilatunika itselle

Olen tosi huono hyödyntämään tilkkuja...tilkkulaatikko pursuaa jo aivan yli, mutta aina tulee napattua hyllystä täysleveä pala kangasta. Joskus tein pojalle boksereita, mutta kaupan ompelemat vaan tuntui mukavammilta. tilkkupeitonkin olen joskus tehnyt mutta pari satsia myin vain pois kun en osannut käyttää.

Nyt vihdoin keksin jatkokäyttöä tilkuille! Ihoni on ollut lapsesta asti huono, mutta nyt viimeiset kolme viikkoa olen ollut jonkun armottoman allergiakohtauksen kourissa. Sormet ovat aivan rikki, turvonneet ja tulehtuneet. Valkoisia kaupan puuvillahanskoja on tullut käytettyä lapsesta asti ja nyt huonona aikana, käytän hanskoja yötäpäivää. Hanskat suojaavat kolhuilta ja lialta ja pitää lääkesalvan sormissa.
Tottahantoki hanskat likaantuvat ja vaihdan ne monesti päivän aikana, joten näitä tarvitaan.
Tilkuista sain ommeltua pirteitä hansoja itselleni. Peukaloa en lähtenyt kikkailemaan erikseen, monissa kaupan hanskoissakin koko hanska oli ommeltu yhtenäisestä palasta! näitä tulee varmasti tehtyä vielä lisää.
Lähes kaikissa on taustapuoli valkoinen.


Ja toisena ompeluksena metsolan apilajoustiksesta onion 2035 tunika itselleni. Kangas oli huikean kallista 27,90 € metriltä, mutta onneksi oli vähän tavallista leveämpää. Nuukana tilasin vain 60 cm:n palan ja vaikka kuinka kaavoja asettelin, jäi olkapäältä puuttumaan n. 5 cm pala. Jatkoin etukappaletta valkoisella joustiksella, ihan toimiva ratkaisu mielestäni..tuli pieni yksityiskohta.

1 kommentti:

Krista kirjoitti...

Hieno mekko ja hauska idea nuo hanskat