sunnuntai 11. elokuuta 2013

Morsiusneidon lierihattu, Olga- ja piirakkasukat

 Tyttäreni sai kunnian olla kummitätinsä morsiusneitona. Mekon sai hääparilta, mutta päähineen kehittely jäi vastuulleni. Vaati aika pitkällisiä mietintöjä, mitä ihmettä tuollaisen merimiesnaismekon kanssa voi käyttää!!


Taitaa olla jo hieman tylsä ratkaisu näin blogin kannalta, tämähän on jo neljäs simpukkalierihattu, mutta puolustukseksi väitän tämän olevan aivan erilainen kuin aikaisemmat, paljon juhlallisempi. Tuo nauhakuja on aivan ohjeen mukaan, aikaisemmin niitä vaan en ole tehnyt, arkisempi ei mielestäni nauhaa kaipaa, mutta tähän tarkoitukseen tuo tummansininen satiininauha sopii aikast kivasti. Ohje taas täältä, mistälie kirppislangasta ja useampia kerroksia ohjetta enemmän virkkasin.Olgasukat aiheuttaa jonkin ihmeen viha-rakkaussuhteen, toisaalta näitä haluaisin tykätä tehdä, mutta jotenkin tökkii ja pahasti. Ensimmäisen sukan tein alkukesästä ja nyt pari päivää sitten ajattelin ryhdistäytyä ja tehdä toisenkin. Loppulankaa etsiessäni keskeneräisten laatikosta, löysinkin kaksi päättelemätöntä sukkaa. Ei mitään mielikuvaa toisen sukan valmistumisesta, kaiketi muutaman kuukautta tuolla jo pyörineet ja vihdoin pääteltynä.

Regian monta vuotta vanhaa sukkalankaa, josta olen ainakin neljät sukat jo tehnyt, Karnaluksista tuota olen kymmenen kerää joskus ostanut. Ohjeesta poiketen 14 silmukkaa per puikko ja kooksi tuli tuo koulunsa aloittava poika.


 Piirakkasukkia on pitänyt kokeilemani jo pitkään, muiden tekemiä olen ihaillut ja luullut muka vaikeatekoisiksi. Tosi kivat oli tehdä ja lopputulokseen olen tyytyväinen. Ohje on Novitan sukkalehdestä, (mahtaako olla jo viides ohje, jonka siitä lehdestä olen toteuttanut,) Lankana 7 veljestä, hieman kuvaa vaalenvihreämpänä ja 150g kerästä jäi pieni kerä yli.

Sisko sai nämä sukat synttärilahjaksi, eihän raukka sukkia tarvitse, mutta sai nämä silti. Takaosan resorin tekisin omassa koossa tavallista 1o1n joustinta, tai lisäisin muutaman silmukan, sillä itselle nämä oli melkein turhan napakat.

Ei kommentteja: