sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Farkkuja ja trikootuotoksia

Näin kesällä kerääntyy kameraan kuvia, millä ihmeellä niitä saisi nopeammin blogiin??

Tajusin tässä taas vanhimman pojan käsien ja selän venähtäneen, kouluun tarvitsee siis vaatteita, eikä enää mitään lapsellisia. Toiveita koitin kysellä, Mario oli yksi niistä.


Kaava uusimmasta Ottobresta 4/13. Melkein muokkaamatta, resorit tosin kokonaan kaksinkertaisena ja yksityiskohtia poistin. Värimaailmankin "varastin" mallikuvasta, siinä raita tosin taisi olla leveämpää ja punaista oli vain kyynärpaikoissa.


Kokonaan ei blogi "päässyt eroon" noista farkkutuunauksistakaan. Tässä pidempi versio possulla, kaava aikaisempi bermudakaavani pidennettynä ja kangas edelleen niitä "tilkkuja".Seuraavassa tilausfarkut hieman suuremmassa koossa, näiden ansiosta oma poikakin farkut sai.


Neitosellekin olen ommellut, jälleen tällainen tilkkujenhyödynnyspaita. Hihakangasta oli juuri tuon verran, apuna käytin jotain Ottobren raglanpaitakaavaa, mutta tein leveyttä sen mitä kangas antoi myöden. Taitaa olla tädiltäni saatuja tilkkuja, pallokankaan taisin taas ostaa Virosta,  Abakhan Fabriksista kait. Hihansuissa on tuollaiset kuminauharypytykset, mennee niiden ansiosta aika pitkään


Ja vielä tuunausmekkonen. Alkuperäinen vaate oli erään nuoren naisen S koon pikkuhihainen paita/tunika. Olisi sekin pitänyt kuvata, mutta tajusin vasta silputtuani.

Tässä on kaavapohjana oma raglanmekkokaava, josta juuri sen sinivalkoisenkin tein. Paidassa oli tuollainen kiva helma nappeineen, joten leikkasin etu- ja takakappaleen keskeltä mekkoa taitteelta, mutta helman jätin alkuperäiseen leveyteen, pituutta mekolle tuli juuri sen verran kuin paidassa riitti kangasta. Hihoille ei tuon enempää riittänyt pituutta, vaikka hyödynsin alkuperäisen taitteen hihansuihin.

1 kommentti:

Riika kirjoitti...

Onpa kivoja, erityisesti tuo mario-huppari!