lauantai 8. kesäkuuta 2013

Farkkubermudoita ja -kalastajalakkeja

 Niistä aikaisemmista farkkutilkkuostoksistani olen "tehtaillut" farkkubermudoita. Muutamat myyntiin ja tietysti omille pojille.

Ensimmäisistä punaisista innostuneena tein nämä tilaushousut. Keltaiset ovat hieman hoikemman malliset tytölle ja turkoosit taas pienemmälle pojalle.


 Omille pojillekin sain tehtyä, näihin kehittelin taskut eteen ylös. Ei sitä lapsikaan taida kuutta taskua yksissä housuissa tarvita, mutta jotenkin tuo yläosa tuntui kaipaavan jotain.

Kalastajahatut tein jo keväällä, mutta vanhempi poika hukkasi omansa ensimmäisen käyttökerran jälkeen, edes kuvaamaan en silloin ehtinyt. Nyt vaatekaappia plokatessani löysin lakin housupinon perältä. Näihin tein tikkaukset eri väreillä, niin lapsetkin erottavat lakkinsa. Noiden kaava taitaa olla kesä Ottobrelta, mutten ole varma oliko viimevuodelta vai sitä edelliseltä.Vaatekaappien siivouksesta löytyi kaameat, muodottomat halpisfarkut, joissa oli kivat takataskut. Niistä pelastin takakappaleiden yläosat nuorimmaisen bermudoihin, taskussa on amerikkalainen jalkapallo, muttei taida tuosta erottua.


Ja vielä viimeisimmät bermudat, noissa pienissä sovituskuvissa housut ovat reilu 92 senttisen ja päälle 104 senttisen päällä, resoreiden ansiosta sopivat molemmille oikein hyvin. Alimmaisessa kuvassa näkyy nuo etutaskutkin parhaiten.

2 kommenttia:

iso gnu kirjoitti...

Ainakin näin kuuden lapsenlapsen mummin silmissä hyvännäköiset housut ja näyttävät käytännöllisiltä! Hienoja!

Hatatuu kirjoitti...

Kiitokset kivasta kommentista. Hyviksi on todettu ja näihin polven yli tuleviin tänä kesänä ihastuttu.