torstai 25. huhtikuuta 2013

Kirppiskankaita, joista uimapuku ja kolmiopussukka

Ei riittänyt mieheltäni ymmärrys, kun tulin kirppikseltä kotiin viiden kangasmuovipussillisen ja yhden lankamuovikassillisen kanssa. Ei auttanut, vaikka selitin että halvalla sain. Mutta kun.. ostin kaksi pussillista sekalaisia kankaita 1,5e kumpaiseltakin roskispussilliselta ja kolme samaisen kokoista pussillista farkkutilkkuja, 50senttiä per pussi. En edes katsonut kunnolla mitä pussukat sisältää, mutta ostoskärryt tuli täyteen 4.5e ostoksistani.


Tämä aivan ihana uimapukukangas oli suurin aarre ja tuosta palasta tekisi vielä monet pikkusimmarit. Kaava Ottobresta 3/11. Pelkistin etukappaleen yhteen osaan ja kanttaukset tein joustokantilla, foe-nimellä sitä mielestäni kutsuttiin, kun kestovaippoja varten joskus ostin.


Jos joku on yhtä ennakkoluuloinen uimapukujen ompelun suhteen, kuin minä, niin suosittelen kokeilemaan. Tämähän oli helpompaa kuin peruspaidan teko. Kangas toki oli luistavaa, mutta totteli kiltisti saumuria, tuolla joustikantilla sai helposti siistit kanttaukset ja mikä parasta tuo kaava oli täydellinen hoikalle tytölle. Tästä tuli niin hyvin istuva, kyllä me tytöt tykätään.

Ostin tosiaan melkoisen mahdottoman paljon niitä farkkutilkkuja. Kotona paljastui ehkä yhden pussillisen verran farkuista leikattuja takataskuja ja loput farkuista tai farkuiksi leikattuja kankaita. Ihan kuin joku olisi leikellyt kymmenistä farkuista pois saumat, vyötäröt sun muut. Osa oli käytetyistä farkuista ja osasta mielestäni pitänyt tulla farkut. Myönnän, en ikuna saa niitä kaikkia käytettyä, mutta tuohon 1,5e, mitä ne kaikki maksoivat yhteensä, ei ompelubudjettini kaadu.

Kokeilin vihdoin Tiinun käsin-blogin kolmiopussukkaohjetta, jotenkin oli sopivasti tuota farkkukangasta.. Mielestäni nuo pussukat ovat aivan hurmaalan ovelia, mutta en kyllä käsitä mitä näillä sitten tekisin. Toisaalta olen aivan varma, että teen näitä jatkossakin, ainakin lahjaksi. Murehtikoot sitten muut, mitä näillä voi tehdä. (Sitten ehkä kelpoisempia kuvia, siis mihin olin tarkentanut tämän ainoan pussukkakuvan, tuohon lenkkiinkö?? No mietein kuvatessani, että liian huono tausta, kuvaan myöhemmin, eikä sitten tullut kuvattua...)


Vuoritin pussukat tuolla lenkin kankaalla, josta olen lähiaikoina rutkasti ommellut, niitä tänne varmaan seuraavaksi.

2 kommenttia:

Mieli kirjoitti...

Onpas hieno uikkari ja mahtavat kirppislöydöt! :)

onnekas kirjoitti...

Kiitän kun olit laittanut maininnan että sopii erityisen hyvin hoikalle tytölle. Olin aikeissa kaventaa mutta tuon maininnan jälkeen jätinkin kaventamatta. Kannatti!