lauantai 23. helmikuuta 2013

muffinssihousut ja rypytystunika itselle

Tyttöselle taas yhdet housut ja ihan tarpeeseen jopa :) Pieneksi jääneitä vaatteita lähti taas kiertoon, joten aika ommella tilalle uusia. Applikoitavaa kuvaa mietin ja lopulta päädyin muffinssiin, pojan mukaan se on kyllä jätski...Ja itselle kesään tunika. Tuo ihana linnunrata jersey oli niitä kankaita mitä piti saada itselle, omaan vatetusompeluun. Tilasin kanakaan silloin heti kun se ilmestyi nettikauppoihin ja alkuperää en muista varmasti. Olisikos ollut Royal-tuotteelta

Tissistä en halunnut taas tehdä, joten selasin Ottobret läpi ja päädyin kokeilemaan lasten 170 cm kokoista jungle stripes kaavaa. Tosi leveän mallinen kaava ja kavensin varmaan 5 cm, molemmista sivuista. Miltä tuo koko näyttääkään 170 senttisellä tytöllä, jos pari lasta synnyttäneelle naisellekin on niiiin leveää mallia :)
Kavennuksista huolimatta tunika ei ole ihan vartalonmyötäinen.
Etu-ja takakappaleessa on laskokset kaula-aukossa...mielestäni ilman laskoksiakin olisi tullut hyvä, kun kuminauha menee kuitenkin.

Vähän pussihtava tuli selkäpuolen yläosasta, johtuen varmasti kavennuksista. Ihan käypänen tunika kuitenkin kesään ja tuosta kankaasta tykkään edelleen kovasti!


mikäli teen vielä toisen tunikan tällä kaavalla, niin vähän kyllä muokkailen.

1 kommentti:

Mieli kirjoitti...

Kivat pöksyt ja ihana tunika!
Tein itse samalla kaavalla joskus ja hirveästi sai kaventaa. Onhan toki lapsia ja nuoria eri kokoisia, mutta ei lehdessä mainittu mitään D-mitoituksesta...Nätti tunika tuli sinulle kuitenkin! :)