maanantai 1. lokakuuta 2012

Pupu- ja sydänmekko

 Innostuin taas vetskarimekoista. Pupuapplikointia olen käyttänyt aikaisemminkin, taas itä vähän muokkailin ja tällä kertaa tein sen farkkukankaan nurjasta puolesta.


 Kaava omaa luomusta ja taas hieman muokkailin, oikeastaan tuo sydänmekko oli näistä kahdesta ensimmäinen. Pupumekko saikin vähän lisää pituutta ja inasen leveämmät olkaimet, ompelua helpottamaan.


Kangas on melkoisen iäkästä, eräs tuttuni on saanut housut samaisesta kankaasta, jokus nelienkymmentä vuotta sitten. Vähän pelotti, miten pesussa käy, mutta muu pyykki ei värjääntynyt, applikointi pysyi hyvänä, väri kankaassa, eikä edes merkittävästi kutistunut. Joku fiksumpi olisi tietysti tämänkin esipessyt, varsinkin kun normaalisti niin teen. Kiitokset kankaasta, kankaan antajalle ja toimittajille.


Tykkään tästä itse melkoien kovasti, mutta tyttö tyrmäsi heti, en olisi halunnut tuon väristä! No kerroin että on isojen tyttöjen farkkumekko ja esittelin pupun. Nyt on ihan ykkösmekko ja kotikäyttöön päätyi, vaikka vähän toisin olin ajatellut.

 Tähän sydänmekkoon kokeilin erilaisia juttuja. Halusin söpöt isojen tyttöjen sydämet, mutta en tiennyt miten ne parhaiten tekisin. Ensimmäisen sydämen applikoin reunoja myöten, mutta siitä näin heti, ettei tule käytössä kestämään ja leikkasin etukappaleen kokonaan uusiksi. Toisen sydämen applikoin kaukana reunasta, ettei pääse purkautumaan ja kolmannen tikkailin irtirevittävän tukikankaan avulla.


 Hyvin kesti sydän pesua, kuvissa mekko iis käynyt normaalissa 40ateen peussa. Ihanaa kangasta muutenkin, ei tarvinnut edes silitysrautaa, vaan tuli suoraan koneeta näin sileänä.


 Tämä mekko ei jää meille, mutta kohta neljävuotiaalle, reilun metrin mittaiselle neitoselle tämä on vielä riittävän pitkä, muttei kauaa, pupumekkoon älysinkin laittaa sitten lisää pituutta. Toisaalta tämä meidän tyttö on aika ohutta mallia ja mahtuu leveytensä puolesta vaikka kuinka pieniin vaatteisiin.


Näissä kuvissa tuo kangas näkyy hieman paremmin, samoin sydämet ja tikkailut.

4 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Tosi kivat mekot! Itsellä ollut tämä kanssa tekemislistalla iäisyyden, muistan vain miten itselläni oli lapsena juurikin tämäntyyppisiä mekkoja rengasvetoketjuilla varustettuna! Ihania! :)

Tiina kirjoitti...

Ihania :)

Hatatuu kirjoitti...

Kiitokset teile ja ei kun tekemään!

Mun Tekemä kirjoitti...

Hurmaavia mekkoja!