sunnuntai 12. elokuuta 2012

Nypläysharjoittelua

 Tätini kävi torstaina nypläysvierailulla. Koko päivä vierahti nypläysopetteluissani. Alkeita vasta opettelin, sillä tämä oli ensimmäinen kerta. Mukavaa touhua, mutta erittäin hidasta.


Yllä siskoni ja minun yhtein tyyny, minkä tätiäni opettanut nainen oli meille hankkinut. Tätini toi tullessaan myös "aloituspakkauksen" nypylöineen, lankoineen ja nuppineuloineen, joten helposti pääsin alkuun näin tarvikkeiden puolesta.

Tyynyssä on ensimmäinen pitsini, siis mukana kaikki ensimmäisetkin löynnit. Tämä on tietysti vain harjoitusrimpsu, mutta valmis kuitenkin. Alla pitsi lähellä oikeaa kokoaan, näin omalla näytöllä. Kokoa 17x2cm ja aikaa meni monta tuntia..

Sitten ei kun arvostelemaan, yläosasta on solmukohdat leikkelemättä, että röpelöistä ja langan pätkiä. Omakin silmä löytää tuosta yläosan reunasta muutaman virheen ja epätasaista. Keskimmäisessä osiossa, keskikohdan alapuolella on harmittavan pieni virhe, mikä näyttää suurelta reiältä. Huomasin sen jo tehdessä, mutta olin jo turhan pitkällä purkaakseni harjoituskappaletta. Niin ja alaosa se vasta hölmöltä näyttää, noiden lankojen pitäisi mennä suorana alas. Yhtä kaikki olen YLPEÄ tästä.


 Aloitettiin torstaina vielä toinenkin harjoituspitsi. Yhdessä päästiin tuon kolmannen (liina)kuvion puoleen väliin ja nyt olen itsekseni pikkuhiljaa jatkanut. Meni muuten tuohoon neljänteen kuvioon (missä vielä nuppineulat) yksinäni tehtynä 50 minuuttia, eikä siitä ajasta edes kovin suurta osaa mennyt purkamiseen. Melkoisen hidasta touhua tosiaan näin aloittelijalla, mutta tässähän sitä oppii.


Tämä näppärä kuvaaja kuvasi taas jalkansa, hitsin hitsi. Kivaa puuhaa, mutta pahuksen hankalaa kolmen pienen lapsen kanssa. Kyllä sitä ompelukoneella istuu tai sohvalla kutoo vaikka lapsi sylissä, mutta nyplätessä ei voi olla edes samassa huoneessa vajaa kaksivuotiaan kanssa.


Sisko hyvä, älä vielä innostu, tyyny on tällä erää kovassa käytössä, omin tämän nyt väliaikaisesti itselleni!

Ei kommentteja: