torstai 21. kesäkuuta 2012

Neulemekko ja puuvillahousut

 On tämä kevät ja kesä vaan kiiruista aikaa täällä maalla! Vähemmän on tullut tehtyä, mutta vielä huonommassa jamassa tämä esittelypuoli.

Tämä neulemekko oli lätkän MM-kisa neulomus, helppo tv:n töllötysneule. Oman vision mukaisesti kudoin ja sovittelin, kädenteihin otin mallia aikaisemmasta kaarrokevillatakista. on siis kudottu alhaalta ylöspäin. Lanka on Novitan vanhaa Emilyä, jonka jota joskus olen kymmenisen kerää saanut, tähän ei montaa mennyt. On tuollaista tekokuitulankaa, joiden päälle en oikein ymmärrä, mutta on tässä 11% villaakin. Kutoessa vasta huomasin, että tässä vaihtelee tosi kauniisti kaksi vihreän eri vaaleusastetta, turhaan sitä yritin kuvata.
Olen ompelukoneellakin istuskellut, viidet housut on samainen tyttö saanut ja jotain muutakin valmistunut. Housupostaus tulee myöhemmin, mutta tässä näistä yhdet, jotka satuin aamulla kuvaamaan (puhtaana) ja sovitushetkellä vielä olivat jalassa (likaisina).

Ostin taannoin muovikassillisen ihanan värisiä lakanoita ja näistä olen neidille kesävaatteita ommellut. Tuollaiset ohuet puuvillahousut ovat mainiot kesällä. Näihin kuitenkaan ei ollut mieleistä kaavaa, vaan suurensin toosi reippaalla kädellä erästä trikookaavaa.

No lopputulos oli juuri ja juuri jalkaan menevät piukat housut. Tein näihin sitten vaaleamman punaisesta tuollaiset levennyssuikaleet, eihän melkein ilmaista lakanakangasta roskiinkaan voi heittää! Jälkikäteen tuon suikaleen ompelu oli melkoisen haastavaa, tuossa sivussa kun ei mennyt saumaa, eikä jalansuun kuminauhojen takia kannattanut koko punttia halkaista.

Jouduinkin saumuroimaan poikittaissuunnassakin tuosta kaitaleen alaosasta, joten siihen tuli hieman ruma (mutta kestävä)kohta. Kaiken maailman napit ja rusetit siihen sovittelin, mutta lopuksi ompelin kolme päällikkäistä nappia.


Ihan hauskat näinkin, ei tuosta välttämättä tajua, että nuuka ihminen on vaan leventänyt housuja.. No lakanakankaalla harjoittelin ja harjoitusversiosta ymmärsin, että kaavaa pitää leventää koko matkalta vielä kuusi senttiä. Leikkelin siis kaavan kahtia ja lisäsin seuraaviin tuon välin, niistä kuvaa myöhemmin, mutta hyvä tuli kaavasta.

2 kommenttia:

Mollie kirjoitti...

Joskus yksinkertainen on kaunista. :)

Krista kirjoitti...

Ei noista housuista kyllä arvaisi, että niitä on vaan suurennettu. Näyttää tosi hauskoilta