tiistai 15. toukokuuta 2012

Kaarrokevillatakki

 Ostin tuossa tammikuussa ihanaa lankaa viron Karnaluksista. Tosin en aivan muistanut, miltä neulepinta näyttää. Vahva visio kuitenkin oli, että norjalaisneuletyylinen vetskarijakku siitä tulee. Ohjeen löytäminen olikin vaikeampi juttu, sillä melkoisesta lehtipinostani ei löytynyt kuin yksi ohje, netistäkään en onnistunut sopivaa löytämään. Tässä lehtiohjeessa kudottiin pyörönä ja saksittiin keskelle vetoketjun paikka.

Meinasin jo alkaa omasta päästä soveltamaan, mutta uskaltauduin kuitenkin Moda 4/06 lasten kaarrokevillatakkia kokeilemaan. Langan, Schoeller+Stahlin Big Mexiko Colour, tiheys meni sopivasti yksiin,  joten sain kerrankin kutoa suoraan ohjeesta. Lankaa kului 5x50g, puikkoina helmassa, hihoissa ja pääntiellä neloset, muuten 4,5.Lanka oli kaunista, kuvioitui kivasti, ja oli melko "jäännää" kutoa ja odottaa, millaista seuraavaksi tulee. Yhdessä kerässä kuvio toistui 1,5 kertaa. Puikkovalintani ei tainnut olla paras mahdollinen, vaikkakin vyötteen ohjeen mukainen, lopuista keristä taidan tehdä nelosen puikoilla, jos tulisi pystyraidat paremmin esille.


 Vetskari kirppikseltä. Kiva muuten, mutta keltainen loistaa ikävästi "vetoketjun kankaasta". Vetoketjun kohdistus meni paremmin, kun uskalsin toivoa. Vaati kyllä melkoisesti nuppineuloja, ilmankin kokeilin ja purin.

Tein tässä takissa jotain vielä valmiin työn leikkaamistakin hurjempaa. helman ja hihansuun taitteet kudoin, mutta pääntien taitteen huristin ompelukoneella! Valkoisesta kohtaa toki, eikä sitä ikuna huomaa tietämättä. Uutta tuli opittua ja molempia suosittelen. On se sileän kutominen pyörönä vaan niin helppoa.

Ei kommentteja: