torstai 22. maaliskuuta 2012

Kukkatakki - ihanainen

 Kun se kaikkien aikojen paras Ottobre, eli viimeisin 1/12 ilmestyi, tiesin heti, että siinä oli ohje tyttäreni kesätakiksi. Kangasta Virostakin oikein etsiskelin, jotain tuulta ja vettä pitävää, mutta samalla suloista. No sellaista kangasta ei mistään ole tarttunut mukaan, niin päädyin sitten tällaiseen, kassikankaaksi ostamaani puuvillaan.
 Kangas on Abakhan Fabricsista, Virosta. Tästä tuli tällainen reissutakki, tai ei ainakaan kuralätäkkökolttu. Hieman pelottaa, miten tuo kankaan väri ja saumat kestävät pesuja, eihän tämä mitään ulkoilukangasta ole. Tikkailin kyllä aika ahkeraan ja toki tämä on käyttöön tehty. Vuorin puuvilla Eurokankaan lakanalaarista, joskus kauan sitten.

 Vyötärön rypytys on tehty kujaan pyöreällä kuminauhalla, joissa molemmissa päissä stopparit. Samanlaiset olisivat kuuluneet helmaankin, mutta toisaalta helmaan en edes halunnut rypytystä, stoppareitakaan ei kyllä ollut kuin kaksi. Helmaan en sitten ommellut edes päälle tikkausta, ilmavampi näin, eikä vuori sieltä vilku, sillä päälipuoli on viisi senttiä taitettuna vuorin puolelle.


Ihanaa päästä pihalle kuvaamaan. Tyttö sai valita kuvauspaikan, halusi sitten vararenkaan sisälle seisomaan. Hyvin on tilaa taskuissa!


Tajusin sitten illalla kuvausten jälkeen, että takissa ei ole heijastimia. Melkoisen kauan pyörittelin valmista takkia käsissäni, ei tuntunut minkään laiset heijastimet sopivan, kukkia, palloja, sydämiä, nauhoja taskuun tai ranteelle mietein, mutta ei tuntunut sopivan. Purin sitten pätkän ommelta molempien taskujen ulkoreunasta ja taitoin sinne palan heijastinnauhaa ja ei kun tikkaukset uudelleen. Taaksekin olisi ollut syytä heijastin laittaa, mutta tästä se nyt jäi, ei voi mitään, kyllä meillä noita roikotettaviakin on.


Ovat tuollaiset pussitaskut, jos eivät aikaisemmin erottuneet. Päälikappale oli ohjeessa kolmesta osasta, mutta en hakunnut kuviota turhaan rikkoa. Niin ja Kam-neppejähän tuo kiinnitys.

Takista tykätään valtavasti! Ihan uutena takin kanssa olisi pitänyt nukkua, syödä ja päästä pihalle, vaikka lämpöasteita ei tainnut olla yhtäkään.

7 kommenttia:

HopeaMuffinssi kirjoitti...

aivan ihana!!!

Mieli kirjoitti...

Ihana takki ja edellisen postauksen pipo sopii kyllä mahtavasti raitatakin kanssa :)

onnekas kirjoitti...

Aivan mahtava takki!! juuri olen miettinyt miten ihmeessä tekisin tuollaisen takin ja nyt löysin sitten sinun tekemän ja sain monta hyvää ideaa, kiitos!

Hatatuu kirjoitti...

Kiitokset kaikille. Suosittelen kyllä tuota kaavaa, kiva oli tehdä, ja hyvä on päälläkin. Ja jollei jolla kulla ole vielä tätä lehteä, niin suosittelen.

Nunu kirjoitti...

Ihana takki! Itse tylsiä takkikankaita viime ajat pyöritelleenä kannatan kyllä sun kangasvalintaa. Paljon kauniimpi kangas kuin omien tyttösteni takkiin lopulta tuli. Mulla on varmaan lapsuudesta jäänyt kammo noihin takkien vyötärökuminauhoihin, mutta päällä tuo näyttää tosi söpöltä. Ehkä kammo johtuukin enemmän niistä 80/90-luvun kankaista?:)

Mini S kirjoitti...

Aivan ihana takki ja tuo siihen käytetty kangas! :)

Hatatuu kirjoitti...

Kiitokset vielä teillekin. Hienot oli Nununkin takit, kävin vilkaisemassa. Josko keksisi vielä säältä suojaavampaa, kivaa kangasta ja tekis toisen..