sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Hedelmäpuita ja merirosvobermudat

Tuo vanhempi poika halusi itselleen paidan, jossa on omenapuu ja appelsiinipuu. Aluksi en meinannut tehdä, kun ajattelin, ettei 5.vuotias sellaista käytä. Useampien pyyntöjen ja aneluiden jälkeen tein kuitenkin, kun poika kerran tietää sellaisen haluavansa. Ideahan on tästä tytön omppupaidasta.
Trikoo on jotain ohutta varastojen kätköistä, resori pieni suikale, mistä lie tullut ja velourit velourlaatikosta. Omput ovat kam-neppejä. Sopivan värisiä appelsiinejä ei löytynyt. Ehdotin että olisikin sitruunapuu, mutta sovittiin näiden kuitenkin olevan appelsiineja, vaikka vähän raakoja
.Paita valmistui jo jokunen päivä sitten, mutten sitä yksinään viitsinyt laittaa, varsinkin kun oli edellisen paidan kaltainen. Teinkin sitten pojalle vielä bermudashortsit. Etsein täältä blogimme kätköistä viimekesäiset bermudat ja niiden kaavan sijainnit, sillä muistin niiden olleen mieluiset. Ottobresta 3/10 löytyi kaava.

Kolmet noita olin jo tehnyt, niin muistinkin tehneeni vyötärökaitaleen ilman nauhoja, pelkällä kuminauhalla. Leveää kuminauhaa laitoin, mutta käytössä huomasin, että täytyykin muutamasta kohtaa ommella kuminauha kiinni kaitaleeseen, ettei mene ryttyyn puettaessa. Kangas tätä aarrettani Jyskistä. Eilen vielä eivät likastuneet, mutta pian sitten saan tietää, kuinka verhokankaalle käy pesussa.

Kohdistin sivuihin nuo suuret kuvat, vaikka keskellä meneekin sauma. Hyvin onnistui, tuosta taskunreunasta sauma kulkee ja käänteessä alhaalla taas erottuu hyvin.

1 kommentti:

Täti A kirjoitti...

Todella hienot bermudat ja kiva hedelmäpusero.
Toi merirosvokangas on kyllä huippulöytö.