sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Barbapapavaatteita

Lasten kestosuosikkeja, joten vihdoin barbapapapaita, yöpaita ja -housut vanhemmalle pojalle. Paitaan barbaeläinkuvat on Barbaban värit kirjasta. Ensin tein neljä eläintä, mutta lisäsin Barbapaavon, jollei noita muuten tunnista.
Paidan kankaat ovat omasta raglanpaidasta, tällä kertaa leikkasin kaikki palat uusiksi, enkä käyttänyt ainuttakaan vanhaa saumaa. Resoritkin tuosta paidastani, pääntien resorin jouduin tekemään kahdesta osasta, muuten riitti mainiosti. Taitaa olla jokin vaatteiden uusiokäyttövaihe päällänsä.


Paidan pituutta en lyhentänyt lainkaan, tästä syystä taisi jäädä itsellä vähäiselle käytölle. Poika tästä on tykännyt valtavasti, eilen kun jo valmistui. Äsken olisi ottanut paidan syödessä pois, ettei vaan likastu. Pistettiin kuitenkin paita pyykkiin, eilistä likaa jo hiukan löytyi, niin saadaan huomenna kyläreissuun päälle.

Tässä "hauska" yksityiskohta, kahdella hahmolla on tuollainen kukkaseppele päässä, ne tein ompelukoneen koristeompeleella, muuten kun ovat minulle liian haastavan kokoisia. Barbatipulla on myös silmälasit, esikuvansa mukaisesti.

Vasta paidan ollessa pojan päällä, huomasin, etten ollut ripsiä ja kulmakarvoja muistanut tehdä, vaikka kynällä olin hahmotellut. Mielestäni hyvä ilman, eikä poikakaan halunnut niitä lisättävän. Pojalta kysyin hänen lemppariaan, kuulemma Barbapaavo, koska se on punainen, yllättävää..
Niinpä yövaatteisiin tein Paavot. Näissä kankaat omaa varastoa. Ovat niin pitkään laatikoissa, ei mihinkään kelvanneena pyörineet, etten ostopaikkaa muista. Näiden molempien paitojen kaavana on night owl Ottobresta 6/09, kuten aikaisempi yövaatetus, housutkin samaisesta lehdestä.

Housujen vyötärökuminauhan ompelin saumurilla, sillä löysin tällä viikolla kirpparilta kuminauhoja, myös melkoisen kelan tosi leveää, reippaasti joustavaa, täydellistä yövaatekuminauhaa. En tikannut tällä kertaa tuota kuminauhaa näkyviin, sillä ompeleet sai niin kivasti pystyraitoihin piiloon.


Tällä Paavolla on kulmakarvat, toisella vielä ripsetkin, mutta sen verran huonosti onnistui, ettei tälle enää tullut. Se piti vielä mainita, että applikoin kuvat trikoosta, kun olen saanut päähäni sen olevan yövaatteissa ohuempaa ja mukavampaa. Niin ja tietysti vanhasta punaisesta työpaidasta, kierrätysteema jatkuu..

6 kommenttia:

Keppiheppa kirjoitti...

Ihania ompeluksia taas!

Pauliina kirjoitti...

:) Wau!

something white something blue kirjoitti...

Kivoja nuo Barbapapa-applikoinnit - luvallasi apinoin tuon teeman johonkin juttuun ;) Saako muuten esittää ihan tyhmän kysymyksen - miten kiinnität kuminauhan saumurilla?

Hatatuu kirjoitti...

Kiitoksia kaikille. Antaa mennä vaan, enpä noita Barbapapoja ole itse keksinyt.

Mittasin oikean kokoisen kuminauhan, ompelin lenkiksi, ompelin oikealle puolelle saumurilla yläreunaan, taitoin nurjalle ja sitten vielä taitoin kerran piiloon. Päältä ompelin pystysuorasti neljästä kohtaa, olisi tietysti voiinut tikata näkyviinki, mutta näin ei vyötärölle tullut ainuttakaan ommelta näkyviin (ompeleet kun menivät raitoihin piiloon.

something white something blue kirjoitti...

Kiitokset - täytyypä kokeilla tuota kuminauhan saumurikiinnitystä. Tekeillä on juuri sopiva projekti, jossa voi testailla :) (Tai no, kaikki mun projektit on vielä vähän testailua ;D)

Anonyymi kirjoitti...

Kivat ja heti tiesin mitä on ja niin neitikin huusi mitä kuvat on :)