sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Kalsariharjoituksia

Viime vuoden viimeisessä Ottobressa (kait 6/2010) oli kalsarikaava. Lehden ilmestymisestä asti on pitänyt kokeilla, mutta kun ei oikein ole ollut tarvetta. Nyt kuitenkin sovein vaihtokaupasta, johon kuuluu kalsarit. Saman lehden kaavoilla tein tytöllemme alkkarit, joten tiesin jo tuosta, että koeversio tarvitaan.
Ensimmäiset ovat nuo raidalliset ylhäällä. Punteille kävi juuri niin kuin pelkäsinkin, oikein mummoröyhelöt! Kovin on joustavaa tuo kangas, enkä osaa napakoita noista tehdä, joten resoria tai trikoota kaipasivat. Seuraavaksi tein nuo maastokuviolliset, näistä tuli oikein hyvät, paitsi loppusuoralla huomasin, että takakappaleessa on reikä... Sitten tein vielä tuollaisesta kovin joustavasta autokankaasta (Marimekkoa?), näistäkin tuli ihan mukavat, taitavat päästä vaihtoon. (Vaihdosta lisää myöhemmin.) Kaikki kankaat ovat tilkkusäkistä, resori mistä lie. Autollisiin tein napinreiän kuminauhalle, kun vielä en tiedä käyttäjän kokoa.
Tässä vielä kuva takaa, tuossa takakappaleen oikeassa sivussa tuo reikä, tarttis paikkailla..

2 kommenttia:

Riika kirjoitti...

Hauskoja alkkareita! Meillä ei ole vielä ajankohtaisia nuo kalsarit, mutta varmaan tulee tuota kaavaa testattua sitten jossain myöhemmässä vaiheessa.

Inkeliina kirjoitti...

Minäkin tein tänään ensimmäiset tällä kaavalla. Mulla ei tuo lahje noin paljon röyhelöitynyt, mutta ehdottomasti tuo resori tai trikookaitale olisi fiksumpi!