lauantai 11. joulukuuta 2010

Ässät-huivit pojille

Kovasti olen yrittänyt itse ommella joululahjoja tänä vuonna. Mutta kun piti keksiä jotain kahdelle pojalle, 10- ja 7-vuotiaat, pää löi ihan tyhjää. Vaatteita on niin hankala tehdä kun ei ole mitään takuuvarmaa kaavaa ja tuon ikäisille ei enää mitään lentokoneita tai junia voi applikoida :)

Toinen pojista on mieheni kummilapsi ja hänelle ompelin syksyllä pipon,sekin oli hieman liian iso ja kun välimatkaa on reilu 300 km, olisi kiva ommella jotain, mikä on varmasti sopivan kokoista. Niinpä ompelin perus kaulahuivit, applikoin molempiin Porin ässät-logon. Vanhempi poika ainakin on kovasti ässät-fani ja ainakin vielä kesällä oli nuorempikin.

Huiveissa on toinen puoli trikoota ja toinen fleeceä.

Mikä ihme siinä on, kun saumuroin reunat niin kangas ei aaltoile, mutta sitten kun käännän huivin ja ompelen reunat ompelukoneella niin reuna aaltoilee ihan hirmuisesti. Toisen huivin ompelin vain päistä, koska ensimmäinen huivi aaltoili niin kovasti. Silittäminen auttoi aika paljon, mutta saas nähdä puranko siitäkin ompeleet pois. Langankireyttä koitin säädellä, vaan ei auttanut.

6 kommenttia:

pikkupikkuriikki kirjoitti...

kivoja oot aplikoinnu..pikaisesti vaan tälläkertaa vilasin blogianne..pitääpi joskus palailla ihan ajan kanssa...

Keppiheppa kirjoitti...

Takuumieluinen lahja !

Anonyymi kirjoitti...

Jos ässä fanit on niin kyllä saavat hienon lahjan :)

lallatilaa kirjoitti...

kiitos teille kommenteista! Toivotaan tosiaan, että on mieleiset!

Anonyymi kirjoitti...

Miten tuo ässäkuva on oikeen tehty noihin sun huiveihin ja kassiin?? Tahtoisin niin kokeilla myös.

lallatilaa kirjoitti...

applikoitu veloureista. eli pohjalla valkoinen ympyrä, sitten musta vähän pienempi ympyrä ja päällä valkoisesta tuollainen koukero, joka muodostaa sen kuvan. Netistä katselin kuvia ja piirsin voipaperin läpi näytöltä.
Ei muutakun kokeilemaan :)