perjantai 15. lokakuuta 2010

uusi paita ja vanhan muokkailua

Tänään pitkästä aikaa vaatetta itselleni. Ihan perus trikoopaita mustasta raitatrikoosta, olisikohan tämä Triteksiltä hankittua...? Laitoin tällä kertaa hihoihin resorit. ja helman ompelin kaksoisompeleella. Ostin uuden 4 mm kaksoisneulan pari viikkoa sitten ja nyt homma toimii paremmin. Aikaisemmin pienemmän neulan kanssa en saanut niin siistiä jälkeä.

Samalla kaivoin kaapista elokuussa tekemäni mustan paidan jossa epäonnistui hihojen ommel, nyt leikkasin pätkät pois ja vaihdoin siihenkin mustat resorit tilalle. Samalla huomasin, että olen tehnyt tuon paidan niin, että kankaan langansuunta on väärin :( Enpä ole sitä aikoinani humannut, enkä edes silloin kun olen pari kertaa päälläni pitänyt. Tuo kangas on ohutta ja tosi joustavaa molempiin suuntiin, että ei se kyllä ihan hirmuisesti käytössä haittaa. Aikoinaan kun tuon paidan tein, oli kangasta enää pala jäljellä ja olen kai ajatuksissani vain laittanut sen niin, että olen juuri saanut paidan kankaat leikattua.
.

2 kommenttia:

muru kirjoitti...

kivat puserot, ihan niinku kaupan hyllyltä :) Itse en ole tohtinut tehdä aikuisten vaatteita (varmaan siinä pelossa että menee iso satsi kangasta pilalle...) Tuota kaksoisneulaa haluaisin käyttää trikoo-ompelussa, en vaan ole koskaan kokeillut saati nähnyt, en tiedä sopiiko se edes minun Singeriini! Vai käyköhän ne kaikkiin koneisiin? (tietämätön)

lallatilaa kirjoitti...

VOI KIITOS, EI NYT IHAN KAUPAN HYLLYLTÄ KUITENKAAN :)
KAI NE NEULAT AIKALAILLA STANDARDEJA ON, TAI ITSE KÄVIN EUROKANKAASTA OSTAMASSA EIKÄ NE KYLLÄ EDES KYSYNYT KONEEN MERKKIÄ JA HYVIN SOPI :)