sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Alushousuja, Pikku Myyt ja raidalliset

Juuri ilmestyneessä Ottobressa on alushousujen ja boksereiden kaavat, molempia ajattelin tehdä. Tytölle tein ensin. Ihmetyksekseni tytön kaavat alkoi koosta 92 cm, eikä meidän reippaasti alle 2v ole noin pitkä, pojilla koko alkoi 86 sentistä. No kun olin päättänyt tytölle housut tehdä, niin tein sitten ilman saumavaroja.

Ihan ei ollut huippuidea, eivät olleet mitkään järin istuvat. No piirtelin sitten itse kaavat, Ottobren kaavojen pohjalta, ja tein toiset. Jälkimmäiset Pikku Myyt ovat jo paremmat. Vielä on muokattavaa, mutta tytöllä ei ole muita alushousuja, ja kotona niitä nyt jatkuvasti käyttäisi, että monet sopii vielä tehdä. Taidan kokeilla resoria myös jalansuihin, sillä ne ovat näissä melko lörpöt, vaikka seuraaviin ajattelin niitä muutenkin lisää pienentää. Nyt ompelin lahkeensuut saumurilla ja taitoin saumuroinnin vain sisäpuolelle, kuvassa rumat, mutta käytössä ei näy.

Ekat raidalliset ovat suoraan tilkkulaatikosta ja haarapala sisäpuolelta vanhaa harmaata työpaitaa ja Myyt tytön Lallatilaalta viime jouluna saamasta bodysta. Bodyyn oli jostain tullut etupuolelle sormen mentävä reikä.. Resori molemmissa samaa, resorilaatikkoon jostain tullutta.

Poika ei viälä ole omiaan saanut, alushousuja hänellä kyllä piisaa, mutta omiaan nyt odottaa. Nämä on kyllä kivoja ommeltavia, nopeita ja onnistuu kaikenmaailman tilkuista ja vanhoista vaatteista, tuollaisista kovasti pestyistä tulee vielä ihanan pehmeitä.

Tein edellisen päivityksen Hello Kitty lapasille puuttuvat viikset ja lisäsin päivitykseen kuvan.


Taitaa olla neidin sormi kuvassa. Nämä ovat ne ensin valmistuneet, ilman saumavaroja kaavojen mukaan. Lörpät, muttei käytössä näin pahasti.

Ei kommentteja: