maanantai 20. syyskuuta 2010

Eka eikä taatusti vika

Pipoja on nyt paljon ommeltu eri blogeissa ja pitkään olen ajatellut itsekkin kokeilla. Nyt löysin viimein todella helpot ohjeet pipon ompeluun ja yhden pipon jälkeen pitää todeta, että eipä voi ompelu paljon helpommaksi enää mennä. Vaikka ohjeet ovatkin ruotsiksi, on kuvat niin selkeitä, että niistä ymmärtää hyvin mitä pitää tehdä. Ohjeen mukaan pipo sopii 3-7 vuotiaille, joten yritin vähän pienentää, että olisi hyvä meidän 1-veen päähän.

Aikaa kului varmaan 5-10 minuuttia ja pipo oli jo valmis. Tämä oli nyt vasta oma eka kokeilu, joten seuraavaan sitten mahdollisesti koristenauhaa, heijastinnauhaa tai jotain applikointia. Pipoa en ole vielä edes päässyt testaamaan pojan päähän, koska perheen miehet ovat mummulareissulla, mutta pehmoleluapina pääsi tälläkertaa malliksi :) Varmaan pientä kokosäätöä pitää tehdä seuraavaan. Ja tällaisen trikoopipon teen taatusti myös itselleni!! Eilisellä puolukkareissulla sidoin huivin päähän hirvikärpästen suojaksi, mutta tuollainen kevyt trikoopipo olisi ollut juuri passeli.

Seuraavaan pipoon täytyy hieman säätää saumuria, nyt sauma vähän aaltoilee.

Kangas tädiltäni saatua kirppislöytö-trikoota.


Lisäys :Miehet palasivat reissulta ja sain vielä napattua kuvan, pipo oli hyvän kokoinen, ehkä ihan inan isompi olisi voinut olla, ainakin pysyy hyvin päässä. Saattaa olla, että ensimmäisen käytön jälkeen pipo venyy vähän ja on siis sopivan kokoinen.

Ei kommentteja: