keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Ruokalappuja

Lastemme mummulassa on ruokalaput alkaneet vetelemään viimeisiä, joten tässä pyynnöstä pari uutta.  Kaava on oma, jota olen käyttänyt 3,5 vuotta. Nämä kankaat olen leikannut aikoinani pojallemme, hänelle tein kamalan paljon ruokalappuja, eikä tuo tyttö uusia ole tarvinnut.

Valmiiksi leikattujen varasto oli melko pieni, joten tähän toiseen tuli sekä lammasta, että lehmää.. Eläin aiheisessa on huiviin tekemääni vinonauhaa, kukallisessa kaupasta ostettua. Eron huomaa kyllä jäljessä ja ommellessa, silti tekisi mieli silitellä varastoon kivoja vinonauhoja ja tuskin niitä kaupasta enää ostankaan.

Melkoisen ilmaisia ja nopeita ompeluksia olivat, vahakangas kun ei kovin kallista ole. Nauhaa kuluu muuten uskomattoman paljon yhteen lappuun.


Melkoisen erikoinen yhdistelmä tämä vasemman puoleinen, silti tykkään siitä enemmän! Taitaa Lallatilaan poika käyttää vain oikean puolista.


Lapuissa on säätövaraa, siksi kaksi neppiä toisella puolella. Aikaisemmista lappuompeluksista viisastuneena laitoin fleecevahvikkeet nepeille, tuosta pelkästä vahakankaasta tuppaa nepit tulemaan läpi. Tarranauha taas on vihonviimeinen ratkaisu, kovin montaa pesua ei kestä, kun koukkupuoli on täynnä nurjan puolen nukkaa.

Ei kommentteja: