perjantai 9. heinäkuuta 2010

Äitiyshameita

Huomenna on kaverin häät. Ainainen ongelma vaatetuksen kanssa jälleen, moneen vuoteen en ole tarvinnut äitiyskesäjuhlavaatteita, tyttö kun ymmärsi syntyä tammikuussa. Kesän juhliin olen jo aiemmin tehnyt, melkein valmiiksi, yhden mekon. Siitä ei tullut riittävän hyvä, jotten hylkäsin sen. Häiden lähestyessä aloin jälleen tehtailemaan hameita.

Ensimmäisen tein kaavalla, jolla neljä vuotta sitten tein monta hametta, kokeilinkin yhtä vanhoista hameista, sen ollessa sopiva leikkelin kankaat. No viimeistä saumaa vaille kokeilin hametta, ja sehän oli 16 cm liian kappea. Kaava kyllä oli joustavalle kankaalle, mitä en huomioinut ja ilmeisesti olin kaavaa muutenkin suurentanut. No Lallatilaa saa tämän sitten joskus, kunhan tarvitsee..

Toisen hameen tein samalla kaavalla, reilusti suurennettuna ja muokattuna. Kaava oli Suuresta käsityölehdestä 2003 vuodelta. Eteen jouduin laittamaan kuminauhan, sillä eihän tämä kangas jousta. Kangas on samaa, kuin tytön juhlahameessa, jonka juuri tein.


Tämäkään ei ollut hyvä, laskeutui huonosti mahan alta, joten tein kolmannen hameen samasta kankaasta. Nyt tein resorivyötärön. Vyötärö jäi löysäksi, joten purin sen ja päätin tehdä seuraavasta kankaasta. (Jotenkin ei sopinut yläosan väreihin.) Tämäkin on vielä keskeneräinen, teen kyllä valmiiksi arkikäyttöön, tai johonkin toiseen tilaisuuteen.

Neljättä hametta varten pengoin kangasvarastojani, tämän kangas on virosta kassia varten ostettu. Tähän tein viisastuneena resorivyötärön, muutenkin jo täysin omaa kaavaa käyttäen.


Eihän vieläkään oikein ollut värit kohdallaan, joten viidennen hameen tekoon.. Yhtä vanhaa, aiemmissa häissä viisi vuotta sitten käyttämääni hametta olin jo aiemmin sovittanut, mutta hylännyt mahdottomana edes muokkaukseen. Epätoivoisena koitin uudestaan ja päätin kokeilla, josko siitä äitiyshameen saisi. Purin vyötärökaitaleen ja vetoketjun, ompelin vetoketjuhalkion kiinni ja sovitin. Mahdollisuuksia oli! Leikkelin eteen kaarevan kohdan mahalle ja takaakin muotoilin (Sama alushameosuudelle ja yhdisstin ne). Tilalle tein vyötäröresorin.


Tähän olen vihdoin tyytyväinen. Sopii väriltään, hyvä päällä ja sisältää itsessään alushameen. Olisko vaan voinut ekana tehdä tämän, eikä noita neljää muuta välissä! No nyt on täydellinen hameen kaava, ja vyötäröresorin kaava. Ja uskon, että voin lähes mistä tahansa housusta tai hameesta tehdä äitiysversion. Paitsi en tarvitse ainuttakaan uutta, paitsi seuraaviin häihin..


Miehenikin aikoo olla mustavalkoinen häissä, eikä tänään löytänyt kaupasta lyhythihaista paitaa, joten..


Vielä on paita silittämättä ja koklaamatta, kun on iltavuorossa. Mittaa otin vanhasta paidasta, joten kaippa tämä menee. Lapsille tein tänään vielä lakin ja huivin häihin, mutta niitä kuvailen toivottavasti huomenna häissä.

4 kommenttia:

Täti A kirjoitti...

Hih, mikä operaatio. Olispa ollut hauskaa, jos sinulla ja tyttärellä olis ollut samishameet.

Milli kirjoitti...

Taitava tyttö olet!

Hatatuu kirjoitti...

Kirjoittelin ohjetta sähköpostiin, tuo mustavalkoinen hamehan on tavishameesta muokkailtu.. Toivottavasti hame onnistuu!!

Red Dragon kirjoitti...

Hienoja hameita!