perjantai 28. toukokuuta 2010

Mustia housuja, äidille ja tyttärelle

Taas housut neidille, samalla kaavalla kuin muutamat edelliset. Näiden kankaat leikkelin jo muutama päivä sitten, mutta ompelin juuri. Kangas perus trikoota, melko paksua, lienee Virosta. Nopsat, halvat ja tarpeeseen.


Itselleni tarvitsin mustat siistit housut hautajaisiin, yksiäkään tämän mahan kanssa mahtuvia kun en omista. Äidiltäni sain kuukausia sitten perus laskokselliset suora housut, tai oikeastaan kahdet. Näitä mustia en ollut kertaakaan käyttänyt, näitä koko-ongelmia..

Olin suunnitellut laittavani vyötärölle kaksinkertaisena korkean resorin, mutta muita äitiyshousuja tutkiessani päädyin yksinkertaiseen ratkaisuun. Muissa housuissani oli trikoota, mutta pysyin resorisuunnitelmassani. Ensin leikkasin vanhan vyötärökaitaleen vyölenkkejen alta pois, ja edestä vielä vähän reilummin. Taakse leikkasin suorakulmaisen kaitaleen ja eteen mahan kohdalle nousevan palan. Seuraavaksi ompelin nämä toisiinsa kiinni renkaaksi. Sitten sovitin, pienensin ympärystä saumoista, sovitin, pienensin sovitin ja taisin vieläkin pienentää. Saumuroin resorin kiinni housuihin ja tein yläosaan kuminauhalle kujan, kuminauhankin pujotin.

Ältsipyltsihyvät tuli. Kuminauha tulee reilusti mahan päälle ja sopivan napakka resori. Ei kyllä mitkään alkuraskauden housut, mutta tähän hetkeen näitä teinkin, ja kyllähän tässä vielä kuukausia käyttöaikaa. Mietein jo kovasti, mitkä kaikki housut ovat epätoivoisen pieniä, siis kutistuneet siitä napin kohdalta. Nyt tarttis vaan päättää tekeekö niistä äitiyshousuja vai imettääkö toista vuotta ja jättää suklaan syömättä, jotta housut alkaa mahtumaan. Taitaa toiset ainakin tulla tehtyä, riippuu nyt tarpeestakin.

Tämä mustan kuvaaminen on kyllä semmonen taidelaji. Molemmat housut ovat yhtä pikimustat ja molemmat kuvasin lakatulla männyn värisellä ulkopöydällä, samoilla kameran asetuksilla peräkanaa, mutta.. Näissä minun housuissani pöytää ei tullut kuvaan lainkaan ja housut lähinnä harmaat, ei pysty ymmärtämään. No kuvasin samalla edellisen vaipankin uudelleen, jäi huono kuva niin harmittamaan, kun vaippaan olin niin tyytyväinen. Käyn kuvan nyt vaihtamassa.

4 kommenttia:

Milli kirjoitti...

Olet kyllä tosi taitava!

Hatatuu kirjoitti...

Kiitti kiitti jälleen. Eipä näissä kummempia juttuja.

Mari kirjoitti...

mä en ees oo tiennyt, että siellä masuasukkia kasvatellaan..
Lämpimät onnittelut!!! Ihanaa

Hatatuu kirjoitti...

Kiitoksia! Taasen pari kuukautta erästä jäljessä..