torstai 20. toukokuuta 2010

Farkkucaprit

Tänään mentiin juhlistamaan poikamme serkun 10-vuotis juhlia ja jo eilen illalla ajattelin, että farkkucaprit olisi kivat "juhlahousut". Leikkelin kankaat jo illalla valmiiksi ja tänään aamulla pääsin heti suurruttelemaan. Kaava on vanha tuttu housujen kaava, jota itse vähän muokkailin.

Aluksi tein vain yhden takataskun, mutta housujen kuivuessa narulla päätin tehdä kuitenkin kaverin taskulle. Eteen ompelin farkusta tähden, joka saa rispaantua reunoilta pesuissa. Sivuille piti vielä ommella kaksoisneulalla keltaiset ompeleet (vähän kuin oikeissa farkuissa) mutta se osoittautui liian vaikeaksi, kun olin kerran ommellut jo kaikki saumat kiinni.

Näihin käytin resorin minkä aiemmin käytin niissä farkuissa, jotka eivät ikinä mahtuneet pojan päälle :) Yllättävän hyvin nämä onnistuivat ja olen aika tyytyväinen. Olisi ehkä pitänyt tehdä pari senttiä vielä lyhyemmät, ettei kukaan luule vain liian lyhyiksi housuiksi.

Kangas on vähän joustavaa farkkua, jota ostin puolen metrin palan Tallinnasta. Siitä palasta tulisi vielä ainakin kahdet housut. Eipä siis kalliit pökät nämäkään.

Niin ja unohdinpas sitten taas sen merkin...höh, katsotaan jos huomenna jaksaisin vielä laittaa sen.1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hienot farkut!
Kivat tikkaukset taskuissa ja lahkeissa.

Täti A