lauantai 3. huhtikuuta 2010

Tuunatut kesäpöksyt

Kaksisäikeinen hahtuva on pahuksen paksua kesäkäyttöön. Ongelmatonta ei ole tuo yksisäikeinenkään.. Näiden ohuiden housujen polvet kuluu puhki, varsinkin konttaavilla, reikiä tulee myös sinne, tänne ja vähän tonnekkin. Aikansa reikiä paikkailee, mutta jossain vaiheessa ei vaan enää viitsi ja ulkonäkökin kärsii joka kerta. 

Nämä housut olivat tytöllämme jo edellisenä lämpimänä kautena, eteneminen taas vaakatasossa, joten lopputulos melkoisen paikattu ja edelleen reikäinen. Yläosastaan housut ovat ihanasti huopuneet, huippupitoiset lempparikesäpöksyt.

Varsinkin tämä kuvassa oikean puoleinen polvi on tuhannesti paikattu ja vieläkin rikki.


Ylimmäinen reikä oli noin sentin päässä  lahkeen yläosasta, joten saksein puntit sentin pituisiksi. Lahkeetkin olivat melkoisesti huopuneet, joten silmukoita ei tarvinnut erikseen poimia, vaan virkkasin suoraan kierroksen kiinteitä silmukoita, tämän jälkeen tein kolme kerrosta vuorotellen ketjusilmukkaa ja pylvästä, joka toiseen silmukkaan.

Kivasti näkyy tuo lopetuskohta haarassa.. En tehnyt piilosilmukkaa, tai muutenkaa mitään kaunista lopetusta, sillä en tiennyt tehdessä housujen tulevaa pituutta, kokeilun jälkeen päätin housujen olevan valmiit ja päättelinkin housut pikaisesti tytön päällä (ilman neulaa).

Meillä on tosiaan armoton keittiöremontti, keittiömme ei ole mitenkään pienestä päästä ja remontti on perusteellinen, seinät, lattiat, vesiputket ja kalusteet... Tällä hetkellä keittiössämme on pöytä, tuolit ja puolet lattian vanhasta muovimatosta. Aikani kuluu siis lasten kanssa ja kaikki liikenevä aika keittiöhommissa. Illalla sitä taas on niin väsynyt ettei pojan villatakki ole edennyt viikkoon.. Päivitykseni ovat kovin vähäiset muutamaan viikkoon!

Ei kommentteja: