tiistai 20. huhtikuuta 2010

Monitoimilihaa!!!! (Nii ja yhet villahousut)

Tässä on käsityön taidonnäyte! Poikani kokkaili leikkihellalla lihakeittoa. Keitto koostui isosta kananmunasta ja kahdesta ystäväni tekemästä porkkanasta, ja taisi siellä paistettu munakin olla. Seuraavana aamuna teki taas samanlaisen keiton, mutta huomasi, ettei hänellä ole lihaa. Pakkohan äidin oli tehdä lihaa, kun oma pieni rakas sitä oikein tuli pyytämään..

Mutta miten tehdään lihakeittolihaa, varsinkin kun langat ja villat ovat remontin tieltä jossain ulkorakennuksessa jätesäkkiin varastoituna? Entä miltä näyttää lihakeiton liha? Meillä keitetään nimittäin yksi iso lihaklöntti, mistä sitten riittää kaikille. Koska villoja ei juuri ollut sisällä, jouduin käyttämään pojan villatakkiin tulevaa mustaa hahtuvaa, onhan se  rusehtavaa, mutta aivan liian tummaa. Päädyin siitä pyörittelemään kaksi palluraa, jotka pikaisesti pyörittelin kuuman ja kylmän, juoksevan veden alla.

Lopputulos näyttää paljon enemmän lihapullalta, mutta sopi pojan lihakeittoon. Tein näitä kaksi palluraa jo viikko sitten, ovat aiemmin jääneet kuvaamatta, joten tässä huono kuva toisesta. Kokoa tällä monitoimilihalla on noin lihapullan verran.

Pitää vielä kertoa, että palleroille tuli hintaa varmaankin sentin tai kaksi, aikaa kului korkeintaan viitisen minuuttia ja vaikeusaste on melkoisen matala.Olen tehnyt ihan oikeitakin käsitöitä, tytöllä tosiaan loppuu pitkät villahousut, polvet kun kuluu nyt lähes kaikista puhki. Joten tein tässä yhdet pitkät hahtuvat virolaisesta hahtuvasta kaksi säikeisenä. Näissä kiekoissa ei ollut sitä perinteistä Evillan käärettä, vaan sellainen kotikutoisemman näköinen. Väri on vähän kyseenalaisen vaaleanpunainen makuuni, mutta olin tämän jättänyt sivuun lankojani pakatessa, joten tästä oli tehtävä.

Näihin kului kohtuuttomasti aikaa, tytön sairastelu (hampaat ja nuha) ja remontti vie kaiken ajan.. hintaa kai vitosen tietämillä.
Hiukan helpotti kuvausongelmat, keittiömme toinen puoli jää näin vaaleaksi, siellä saa kuvattua ilman salamaa!!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hienosti pysyy suti tytönkin kädessä. Mallista oppii:)

Täti A