maanantai 15. maaliskuuta 2010

Ja taas vaippoja

Kyllä tämä blogi onkin nyt vaippoihin painottunut. Myin tuossa juuri kahdeksan hieman pienehköä sisätaskua ja taskuvaippoja, kun niistä en niin pidä. Nyt sitten meillä ei ollut enää riittävästi vaippoja, kun ne myydyt olivat olleet varavaippoja, joten uusia tarvittiin..

Halusin tehdä vaipat jostain muusta kuin joustofroteesta, niitä kun on suurin osa vaipoistamme ja kun olin juuri niitä pikkuvaippoja joustofroteesta tehnyt. Ensin etsein laatikoista sopivia kankaita, kuusi kangasta löytyi, fleeceä tuli sopivasti leikattua 14 osaa, joten tein yhdestä kankaasta neljä ja muista kaksi vaippaa. Kaava on oma, monesti muokattu, mutta nyt käyttöömme täydellinen, sivunepillinen sisätaskuvaippakaava.

Kankaat tosiaan omasta varastosta, monesta paikkaa (ainakin neljästä) ostettuja. Harmaa ja punainen puuvillavelouria, oranssi-valkoraidallinen paksua, huonostijoustavaa trikoota, jonka tein vielä langansuunta väärin päin, pystyraidat ei oikein innostaneet. Kapea raidallinen jotain tekokuituista velouria ja muut raidalliset collegea. Kaikissa vaipoissa sisäpuoli microfleeceä. Vaipoissa kam nepit. Materiaalien hinnoista on hieman vaikea sanoa, kun noita kankaita ostan aina isomman palan, ja vaippoihin menee melko vähän.

Nyt kerrankin tarkkailin käytettyä aikaa, kuuntelin nimittäin samalla äänikirjaa. Ennen nepitystä aikaa kului suunnilleen viisi tuntia, eli kolme vaippaa tunnissa. (Puolet ajasta vahdein lapsia vähintään toisella silmällä, ja muitakin epätarkkuuksia.) Nepitykseen meni vielä pari tuntia, mutta siitä olisin nopeamminkin suoriutua. Johtopäätöksenä kuitenkin, kolme vaippaa taitaisi valmistua tunissa, jos nopeasti sarjana tekisi, eikä muuhun keskittyisi, taskuvaipat onkin sitten asia erikseen..
Kuvasta puuttuu toinen punainen ja yksi puna-valkoraidallisista, ehtivät heti käyttöön.

Ei kommentteja: