lauantai 6. helmikuuta 2010

Ruokaa

Olen ainakin marraskuusta asti suunnitellut huovuttavani leikkiruokia, mutta jotenkaan en aiemmin saanut aikaiseksi ja luulin paljon vaikeammaksikin. Villat ovat Kauhavan kangas-aitasta ja Porista Lavikolta. Omenoissa ja mansikassa on sisällä paperimassapallot ja ruskea villa on ruskeasta hahtuvasta.

Pääasiassa huovutin vedellä ja marseil saippualla kaikki nuo suuremmat osat, lehdet yms neulahuovutin. Lehdet liitin myös neulan kanssa jo märkään hedelmään, samalla lisäsin neulahuovuttaen päälle hieman kuivaa villaa. Toisen omenoista viimeistelin vedellä ja saippualla. Banaanin ja omenan kannan laitoin heti alkuvaiheessa hedelmän sisälle, jotta pysyisivät paremmin. Luulen kuitenkin, että osia irtoilee, sillä tyttömme roikottaa omenoita juuri lehdistä..

Näiden tekeminen oli älyttömän helppoa ja nopeaa. Nämä ensimmäiset kokeilutkin onnistuivat yllättävän hyvin banaania/keltaista porkkanaa lukuunottamatta. Näitä siis seuraa myös jatkossa. Aikaa taisi nyt ekalla kerralla, lasten osallistuessa kulua pari tuntia ja hinnaksi yhteensä varmaan euron tai pari, villaa kun jää seuraaviin kertoihin.

Käytin nyt ensimmäistä kertaa tätini ostamaa novitan huovutusneulainta, mainio peli paikassaan, esimerkiksi lehtien teossa, mutta kyllä yksittäinen neula vei voiton hedelmissä.


Kaksi omenaa, mansikka, paistettu kananmuna ja hmm banaani (tai keltainen porkkana tai mikä lie, ja tietysti lasten lemppari).

Tässä vielä kuva lapuista. Meillä käytetään näitä kaikkeen! Lasten naaman pyyhkimiseen, siivoukseen, munkin, makkaran ym syömiseen, mieheni nenäliinan asemasta ja vaikka mihin. Yli kolmeen vuoteen emme ole ostaneet talouspaperia ja vanhoja rullia lojuu silti käyttämättömänä varastossa. 

Nyt uusein hieman valtavaa varastoamme joustofrotee tilkuista saumuroimillani lapuilla, kokoa mitä tilkusta sattui saamaan. Lappuvarastoa pitäisi uusia, suuri osa tosiaan palvellut yli kolme vuotta ja vähitellen flanellissa alkaa pesun ja käytön jälki näkymään. Vanhemmat pääsevätkin siivouskäyttöön ja uudet ruokailuun.


3 kommenttia:

Pauliina kirjoitti...

Ihania noi ruuat! Nyt sää jo ne ehdit tekee.... Hommataan tiistaiks lapsenvahti (lallitilaa) ja huovutetaan koko päivä :)

lallatilaa kirjoitti...

lallatilaal o menoo tiistaina ;)

Pauliina kirjoitti...

no voi ei :)
Olis kyllä ollut kiva nähdä.