maanantai 25. tammikuuta 2010

Takki rinsessalle

Tyttömme on 1v. Käsittämätöntä! Tämän ikäiselle on mahdotonta keksiä lahjoja, krääsää en halua lisää, ja muutenkin veljeltään paljolti kaiken perii. Tämän tänään valmistuneen takin hän saa meiltä lahjaksi, melko tylsä lahja kyllä tämäkin.

Takki on Prinsessalinjainen takki ottobresta 5/2006. Takki on kokoa 92cm, melko suuri vielä, muttei kyllä talvella tällä tarkene. Villakangas on jokin jämäkangas melkoisen laajasta varastostani. Luulisin että Lallatilaan kautta tämän joskus sain. Kankaasta oli jotain jo tehty ja siinä oli yli kaksikymmentä reikää. Vuori on Eurokankaan lakanakangaslaarista aikoinani ostamaa ruskeaa puuvillakangasta. Napit myös omasta varastosta. Aikaa takin tekemiseen mani oikeastaan pari päivää, kankaat olin valmiiksi leikannut, ja kovikekankaat silittänyt. Tämä päivä meni ommellessa, nämä pienet sankarit kun hieman hidastavat.

Ompelukoneemme tosiaan saapuivat pari päivää sitten. Minusta tulikin kertaheitolla paaaljon parempi ompelija! Vaikkei vanha koneenikaan huono ollut, niin tämän Bernina Activa 220 koneen monet ominaisuudet parantavat lopputulosta huimasti. Erityisesti olen ihastunut erääseen paininjalkaan, jolla saa tikkaukset koko matkalta yhtä lähelle reunaa. Toinen ihastukseni on toinen paininjalka yhdistettynä yhteen joustinompeleeseen, jolla saa mielestäni melko hienon helman trikooseen. Noita ompeleita riittääkin yli oman tarpeen, kaiken maailman kukkia kun löytyy. Melkoisesti vielä on opiskeltavaa, jotta kaiken hyödyn saan irti, tuo englanninkielinen ohjekirja kun vähän hidastaa.On muuten pahvilaatikko kuvassa tämän uuden rakkauteni.Ei kommentteja: