perjantai 29. tammikuuta 2010

Hametta ja Tossua

Tein tytöllemme juhlamekon, hänen ollessaan noin 2kk. Ensimmäinen yritys kuitenkin epäonnistui (en kyllä muista miten). Kangas oli kuitenkin niiin kaunis, etten sitä voinut poiskaan heittää. Nyt mekosta tuli hame, leikkasin kaula-aukon pois yhteen ommelluista etu- ja takakappaleista, tein yläreunaan kuminauhakujan ja helmaan käänteen, ja se oli siinä.

Kangas on tosiaan jo uudelleen käytössä, viininpunaisia hentoisia kuvioita, tummalla melkein mustalla semettikankaalla. Melkoisen halpa ja nopea hame siis.


Kuvaajana meillä tänään vieraillut Lallatilaa.

Yksi "bravuuri" kutomisiani ovat villatossut, ja varsinkin vauvoille, näitä saa lähes kaikki lähipiiriin syntyneet vauvat, lapset ja jopa aikuiset.. Nyt tein vauvalle, jolle aiemmin olin mekon tehnyt (minkä ensimmäisessä blogitekstissä esittelin) tossut vauvakoossa.

Teen näitä tossuja niin, että ensin kudon Novitan Wool langasta varren, sitten vaihdan suurempiin puikkoihin ja jatkan hahtuvalla. Ohje on hyvin lähellä tavallisen sukan ohjetta, hieman enemmän vain kaventelen silmukoita ennen ja jälkeen kantapäätä. Sukan pesen vielä 40 asteessa pesukoneessa, jonka jälkeen tossut ovat valmiit.

 
Virolaiset hahtuvakiekot, joista sukkaosat. Toinen sukka oli jo ehtinyt pitkälle pesukoneen syövereihin, enkä löytänyt kuvasta varten.
 
Valmiit tossut huovutuksen jälkeen.

Ei kommentteja: